Rozhovory

Interview

Rozhovor s kapelou Botox

Přinášíme vám rozhovor se skvělou pop-rockovou kapelou Botox.

Vzhledem k tomu, že není možné se aktuálně potkávat s fanoušky „naživo“, snažíte se s fanoušky spojit prostřednictvím sociálních sítí? Máte v plánu nějaký live stream koncertu, virtuální setkání s fanoušky, ve kterém byste odpovídali na otázky fanoušků, nebo něco podobného?

Live stream ve smyslu živého koncertu zatím neplánujeme. Máme rádi lidi, jejich reakci a celkově  interakci. Těmto typům přenosů se zatím vyhýbáme. Ale jak se říká – nikdy neříkej nikdy 🙂

Myslíte si, že nařízená opatření a s nimi související omezení mohou změnit Váš vztah a přístup ke koncertům? Budete si živého vystupování víc vážit a víc si ho užívat?

Celkově se na obecenstvo těšíme, takže se snažíme v této “nařízené dovolené” alespoň vyplnit veškerý čas přípravou na živé hraní, abychom ze sebe vydali to nejlepší.

V úterý 24. března proběhla premiéra vašeho nového videoklipu k písni Nadechnout. Písnička má lidem dodat pozitivní energii a podpořit je, aby nepropadali špatné náladě. Jaká pozitiva jste vy osobně na současné situaci našli?

Všechno zlé je k něčemu dobré, takže se člověk může věnovat věcem, které zanedbával, nebo na ně neměl tolik času. V případě kapely to platí dvojnásob – můžeme se zavřít do studia a pracovat. Jak tomu bylo právě i v případě singlu Nadechnout.

V klipu hraje hodně vašich kamarádů z hudební branže. Jak v současné situaci probíhalo natáčení? Jaké máte ohlasy od fanoušků?

Vše se dělo s patřičným fyzickým odstupem a za stálé dezinfekce studia, ale nálada při natáčení byla skvělá. Všichni naši hosté /proto ten výběr/ jsou kamarádi, kolegové, kteří s radostí nabídku přijali. Kapela připravila hudební část a hosté už zpívali do předem připraveného podkladu, tudíž to šlo, jak se říká – jako másle 🙂

Křest vašeho debutového alba Dvě tváře proběhl velmi neotřelým způsobem – místo koncertu jste si povídali se známými osobnostmi, které vám CD přišli pokřtít, a celou akci jste živě vysílali na sociálních sítích. Jak vás tato neobvyklá forma křtu napadla? Jaké byly reakce fanoušků?

Sociální sítě obecně jsou dneska nejsilnější medium, takže když jsme přišli s nápadem, naši hosté a kmotři neváhali. Základ je pochopitelně mít hezký prostor a dobrý catering, aby byli všichni spokojení 🙂

Nemůžeme nezmínit videoklip k vaší písničce Stalker, který režíroval uznávaný francouzský režisér Juan David Salazar. Jak tato spolupráce vznikla? Proč jste si pro režii videoklipu vybrali právě tohoto režiséra a je něco, co vás na spolupráci s ním překvapilo?

Kvůli jazykové bariéře bylo pro nás natáčení složitější, protože jakmile chce člověk popsat myšlenku určitého pocitu, nebo úhlu pohledu, dostane se často do slepé uličky. Naštěstí při natáčení jsme vždy dali hlavy dohromady a dobrali se, doufejme, úspěšného videoklipu. Juan je náš kamarád delší dobu. Proto jsme neváhali s ním točit i nadále. Loni v srpnu pod jeho taktovkou vznikl i klip k písni Teď už to víš“, který jsme natočili za jeden den. Rádi se obklopujeme lidmi, kteří rozumí své práci a jsou profíci. V rámci režie a scénáře to platí dvojnásob.

Jaká byla spolupráce s moderátorkou Lucií Borhyovou, která si v klipu Stalker zahrála hlavní roli?

Lucka má obrovskou pozitivní energii. Ač to zní jako klišé, tak Lucie na place i posléze na křtu v Lucerna Music Baru umí kolem sebe vytvořit příjemnou a milou náladu, takže doufáme, že tímto naše spolupráce nekončí.

Hudebně hodně spolupracujete s mladou talentovanou zpěvačkou Nelly Řehořovou. Kde jste se s Nelly potkali?

Nelly je kolegyně z muzikálu Honzy a Petra. Na podzim 2019 s námi jela TOUR Dvě tváře a dnes už to není jen “kolegyně”, ale bereme ji jako kamarádku. Víceméně vždy, když je příležitost, bereme Nelly na koncerty jako hosta.

Co máte na koncertech nejraději? A je něco, co vás na živém hraní nebaví?

Petr: “Dodnes si vybavím ten moment, kdy na koncertě někde na Moravě začali lidi zpívat refrén písničky Stalker. To pro mě byl příval absolutní euforie!” Není nic, co by nás na živém hraní nebavilo, to je pro kapelu naprostý základ.

Jaká je pro vás struktura ideálního playlistu na koncert? Měníte ho podle nálady, akce, obecenstva?

V současné době máme playlist dle času vystoupení. Jiné pořadí písní hrajeme na velkých festivalech, kde je potřeba lidi “napumpovat” a jiné třeba na sólovém koncertě, kde si můžeme dovolit zařadit pomalejší písně.

Bez čeho se na koncertě neobejdete?

Honza: “První, co mi vlítlo na jazyk, je: ZVUKAŘ!”
Petr Bidlo (basa): “Pivo.”
Matěj Diviš (bicí): “Click – metronom.” 🙂

Jaké jsou vaše nejbližší plány? Na co se mohou fanoušci těšit?

Máme v plánu vydat do léta ještě jeden klip. Zatím nebudeme prozrazovat, ale víceméně si píseň fanoušci sami vybojovali. A tradičně již velký koncert v LMB 2021, termín už je rezervovaný na 27. ledna, víc ale zatím neprozradíme.

Jaká hudba vás baví z pohledu fanouška? Chodíte na koncerty?

Každý člen Botoxu má poněkud jiný hudební vkus, což nebereme jako minus, ba naopak. Náš repertoár je tím pestrý, barevnější. Což nám tím pádem došlo, že společně na koncerty nechodíme. 🙂

Děkujeme za rozhovor a naviděnou na koncertech!

Dovi DoPo