Stagedive

Jaké bylo dělat cover alba pro Coldplay? Poslechněte si rozhovor s českou umělkyní Mílou Fürstovou

Tentokrát jsme vyzpovídali Mílu Fürstovou, ženu, která stojí za coverem alba Ghost Stories od Coldplay. Jak se spolupracuje se světově známou popovou kapelou? Jaký je Chris Martin a ostatní členové kapely osobně? Nebo jaký motiv na coveru původně Chris Martin chtěl místo křídel?

Díla české umělkyně Míly Fürstové mají ve svých sbírkách lidé jako Elton John, Mick Jagger, nebo jsou dokonce ve sbírce královny Alžběty II. V Česku se ale její jméno začalo nejvíce skloňovat v roce 2014, když vyšlo album Ghost Stories od Coldplay.

Fürstovou oslovili sami členové kapely, aby pro ně zpracovala cover tohoto alba, protože její díla už dlouhou dobu předtím obdivovali. U jedné malby to ale neskončilo. Fürstová pro ně nakonec namalovala cover i ke každému songu alba i další díla doprovázející celé album.

Míla Fürstová se členy Coldplay (zdroj: furstova.com)

Osobní přístup kapely

O tom, jaké to bylo tvořit se světoznámou kapelou nám Míla pověděla v nejnovějším dílu podcastu Stagedive, který si můžete poslechnout na Spotify, Apple Podcasts i s videem na našem YT kanále.

#4 Míla Fürstová: Jaké bylo dělat cover alba pro Coldplay?

Prozradila nám například, jací jsou členové kapely včetně frontmana Chrise Martina osobně, jak spolupráce probíhala, přiblížila nám velice náročnou techniku z 15. století, kterou Míla svá díla tvoří, ale i spoustu zábavných historek včetně té, kdy jí Christ Martin držel žebřík na výstavě, kde nefungoval mikrofon.

Celý díl najdete kromě našeho Youtube i tady:

Přejeme fajn poslech!