Hudba

Hudba spojuje

I hudebníci mohou pracovat z domova a řeč tentokrát není o živých přenosech z obýváku. V poslední době vzniklo několik skladeb tzv. "na dálku", kdy hudebníci vytvářejí novou píseň či předělávku bez toho, že by se společně sešli ve studiu.

#OneTrack

První počin tohoto druhu, který vám představíme vznikl u nás. Během jednoho týdne složili čeští hudebníci plnohodnotnou píseň, aniž by se potkali nebo spolu vůbec někdy předtím hráli. Poslechněte si skladbu, která vznikla hudební štafetou.

Za projektem #OneTrack stojí kromě současných okolností, které hudebníkům příliš nenahrávají, i chuť hudebníky propojit. Bez ohledu na žánr, ve kterém se hudebníci profilují, dokázali během jediného týdne složit uklidňující freestyle, který by se klidně mohl ocitnout na hudebním albu jednoho z nich. Posuďte sami – klip k písničce najdete na stránkách redbull.com.

 

„Times Like These“ od Foo Fighters

Známá píseň od amerických Foo Fighters dostala nový kabát. Předělávka vznikla jako součást projektu Stay Home Live Lounge a podílelo se na ní 20 hudebníků. Výtěžek z písně poputuje na charitu.

Mezi výčtem hvězd nechybějí zpěvačky Sigrid, Zara Larsson, Dua Lipa, Ellie Goulding, rappeři Sean Paul či Rag’n’Bone Man, členové Royal Blood, Biffy Clyro, Bastille nebo 5 Seconds Of Summer. U mikrofonu se ukázali také Chris Martin z Coldplay, AJ Tracey, Anne-Marie, Celeste, Dermot Kennedy, Grace Carter, Hailee Steinfeld, Jess Glynne, Mabel, Paloma Faith, Rita Ora, Sam Fender či Yungblud. Vrcholem pak byla účast i samotných členů Foo Fighters frontmana Davea Grohla a bubeníka Taylora Hawkinse.

Live Lounge Allstars - Times Like These (BBC Radio 1 Stay Home Live Lounge)

ANNA K. – Vždycky se budeme znát

I česká zpěvačka Anna K. se rozhodla potěšit své fanoušky a udělat jim na dálku radost. Se svou kapelou postupně živě nahrála tři písničky, přičemž každý ze členů se zapojil přímo ze svého domova. Vznikla netradiční videa, která kupodivu vzdáleností mezi jednotlivými muzikanty nikterak významně netrpí. Optimistická hitovka „Vždycky se budeme znát“ i balada „Prokřehlá“ jistě potěší nejednoho diváka.

ANNA K. – Vždycky se budeme znát (Živě z domova 2020)

ANNA K. – Prokřehlá (živě z domova 2020)