Ostatní

ostatní

Zažijte to spolu!

MÁMA A TÁTA. Spojení nafurt. Okořeňte jej společným zážitkem.
Třetí neděle v červnu patří tátovi (druhá neděle v květnu mámě). Teda jasně že jim patří přece všechny dny, ale tyhle o trochu víc. Den matek a Den otců.

Dárková poukázka

Do velké míry jsme těmi, kým jsme, díky jim. Genetiku nepřepereš, a vliv nezastavíš. I když si stokrát budu říkat, že v něčem vlastně nechci být jako máma… přistihnu často samu sebe, jak říkám stejnou hlášku, mám stejně nesmyslnou poznámku, kterou jsem jako dítě nesnášela, a kterou stejně tak nesnášejí dnes mé pubertální děti.  Nicméně co do vkusu na mužské herecké idoly vládla velká shoda. S mámou jsme u mnoha filmů vzdychaly tak nějak unisono.

V kulturním citu mě ovšem víc ovlivnil táta. Sám hrával v mládí divadlo, hltal hvězdy Semaforu, a taky Beatles… teda hlavně Paula Mc Cartneyho – měl ho rád i sólově.

Paul McCartney & Wings - Mull of Kintyre (HD 1080p)

Ke stáru měl rád country, které nemusím… kromě Johnyho Cashe ovšem!  A když slyším Cashe, rozjede to kolotoč vzpomínek na tátu.  Takový to chlapský, a přitom křehký. Ta síla, a ta zranitelnost. To rafinované lišáctví, punc revolty.

Chtěj být s náma, a my s nima. A příležitostí je někdy víc, než si myslíme. Tak tedy vezměte mámu třeba do divadla, a užijte si to spolu. Máte to v sobě po ní, ty stejné momenty, kdy se začnete smát, nebo jihnout dojetím. Co třeba na letní divadelní festivaly: Letní shakespearovské slavnosti (v Praze, Brně nebo do Ostravy) nebo  Hvězdné léto pod Žižkovskou věží . A nebo společně zajít na světově proslulélo tenoristu Rolando Villazóna, který je označován za fenomén, nespoutaný živel, „nejkouzelnější hvězdu současné operní scény“! Vyberte si to nejlepší, podzimní kulturní kalendář se již začíná naplňovat krásnými kousky!

A co si užít s tátou koncert?  Naživo. Jeho idoly přece znáte, tak výběr nebude těžký. Nebo vyberte spolu – ať to sedne oběma. Co třeba jižanský říz s Creedence Clearwater Revived nebo právě něco od těch Beatles – na koncertě The Backbeat Beatles?

Ostatně na plánování na co to bude, je čas. Teď koupíš Dárkovou kartu Ticketmasteru, a za co ji společně s mámou a tátou bouchnete, můžete ladit klidně celé léto.