Ostatní

Preview

Nové metalové pecky právě v prodeji

S pořadatelskou agenturou Obscure Promotion spolupracujeme již dlouho. A moc nás tato spolupráce baví. 14.8. jsme pustili do prodeje několik metalových pecek. Co třeba Poláci Vader spolu s Mass Worship, nebo kapela Unprocessed, Xentrix nebo Wolfheart. Vstupenky na všechny tyto koncerty zakoupíte u nás.

Vstupenky na rockové koncerty

Vader + Mass Worship
Kdy: 12.09. 2020 (Praha) a 13.09. 2020 (Brno)
Kde: Nová Chmelnice, Praha a Melodka, Brno

Legendární Vader nepřijedou oprášit pouze svůj zlatý fond

Poláci Vader se za svých více než 35 let aktivní existence stali živoucími legendami. Světovými pódii protřelá parta, která předskakovala i věhlasné Metallice, přijede s novou deskou „Solitude In Madness“, jež je představuje jak znovuzrozené.
Pamatuje někdo dobu kolem r. 1983, kdy Vader ještě hráli heavy/speed metal? Těžko, v tu dobu objížděli díry někde po polských zapadákovech. Nyní, již světovými pódii protřelí Poláci, během svých tisíců koncertů a turné hráli se všemi možnými význačnými interprety a jak se zdá, štěstěna v případě neutuchající popularity je jim stále nakloněna. Však aktuálně kotví u největšího metalového labelu Nuclear Blast, který vydal i novou desku „Solitude In Madness“, jež se zajisté zařadí po bok dvou výše zmíněných klenotů. Wiwczarkova skvadra je na ní s fenomenálně bubnujícím Jamesem Stewartem, který je konečně i adekvátní náhradou zesnulého Docenta, jak znovuzrozena a bez pochyb předvádí svou nejlepší práci za poslední roky.
Vzhledem k aktuálním problémům s koronaviremu turné Vader doznalo změny na postech předkapel. Ze Skandinávie si to s nimi nakonec přihasí Mass Worship! Tuhle pětici si rychle ulovili Century Media a není divu. Do těžkého a temného, někdy snad až sludge hávu obalují klasický švédský death metal. Pomalejší tempa řezají a stahují do bahna, ale když to týpci ze Stockholmu rozjedou, vyznění je značně crustové. V obou polohách však Mass Worship vyznívají dosti ojediněle, navrch přidávají dokonce nějaké atmosféry a výsledek ani jednou nezní staroškolsky, ačkoli kořeny se tu ctí.

Unprocessed
Kdy: 09.04. 2021
Kde: Modrá Vopice, PRAHA

V Německu vyloženě kvanta progresivních těles, která hrají moderní muziku s přesahy do nejrozličnějších žánrů, nenaleznete. O to větší zázrak se jedná, když na takový narazíte.
Tito Němci s každou deskou zrají a rostou, ale to, co na posledním albu Artificial Void posluchačům hudby zanechali, nám stále vysává kyslík z plic. Naprosto dechberoucí a skvěle vystavěné melodie a rytmika promakaných a nápaditých písní bez mrknutí zostuzuje i slovutné Animals as Leaders, protože na desce nechybí ani silné emoce a atmosféra.
Od Unprocessed v budoucnu očekáváme velké věci, neb kytarista Manuel je vyloženě z jiné dimenze, tak se snad ve svém vývoji nezastaví a na nadcházející nahrávce, jíž reprezentuje nový singl Real s hosty z Polyphia, nezastaví.
Tohle si žádný fanoušek moderního djenty progu prostě nesmí nechat uniknout!

Unprocessed - Abandoned (Official Video)

XENTRIX
Kde: 21.04. 2021
Kdy: Modrá Vopice, PRAHA

Britská thrash úderka Xentrix byla v osmdesátkách považována za evropské Testament. Nekončící proud tvrdých riffů v promyšleném, ne klasicky ostře agresivním balení je na prvních dvou deskách ale bohužel nedostal tam, kam by se slušelo. Následné dvě desky se nesly v podobně uhlazenější a melodičtější formě, jak se to stalo např. u „Černého alba“, „Angel Rat“, „Renewal“ nebo tuzemské „Chytré pasti“.
Nač ale plakat, Xentrix jsou zpět. Ke cti jim slouží, že i na návratové desce „Bury the Pain“ jdou cestou přemýšlivějšího thrashe tak jako „Titáni stvoření“ z Bay Area. Patříte-li mezi poctivé headbangers, neměli byste ve Vopici chybět, neb se bude jednat o ukázkovou porci muziky, jež v 80. a 90. letech vládla metalu a dosud neřekla své poslední slovo.

Wolfheart, Mors Principium Est, Bloodred Hourglass, Atlas
Kdy: 28.04. 2021
Kde: Nová Chmelnice, Praha

Wolfheart, formace charismatického a zkušeného tepce Tuomase Saukkonena, se s pátou a další vynikající deskou „Wolves of Karelia“ na Evropu a UK vrhne na zaslouženém vlastním tour jako smečka hladových vlků. A kombo čtyř kapel je doslova invazí finského chladumilství.

Škatulka melodický death metal, ačkoli se tu dočkáme i epických nebo hymničtějších momentů, u nich má jinou formu. Promlouvá tu syrovost, chlad a dravost. Nepřehrávají se líbivé ‘suomi’ melodie, Wolfheart jsou především melancholici, ale jejich skladby mají odpich a jsou překvapivě tvrdé. Nebojíme jim přiřknout titul nejlepšího ‘melo deathu’ za poslední roky, neb z něj srší nespoutanost a opuštěnost finských krajin, jimž je i nová deska věnována.
Speciálními hosty na turné budou Mors Principium Est. Stejně jako Wolfheart, i oni brázdí melodický death metal. Jejich forma je však kytarově tradičnější a melodie tu jsou alfou a omegou, nechybí klávesové podkresy a namísto chladivé melancholie je náboj pozitivnější a hřejivější. A jelikož pětici v říjnu vyjde deska „Seven“, dá se z jejich tábora zanedlouho očekávat nová muzika a můžeme předpokládat, čemu se kapela, co od roku 1999 projela USA, Jižní Koreu, Japonsko, Čínu, Hongkongu, Singapur ad., bude věnovat.

Ani Bloodred Hourglass v sobě nezapřou finskou krev. Ba co víc, svou atmosférou jsou v balíčku těmi vůbec nejtypičtějšími zástupci. Jejich někdy thrashovější tóny nepostrádájí ani groove, ale dozajista zaujmou fanoušky Children of Bodom, kdežto northcore modernisté Atlas budou osamoceně reprezentovat aktuální směry. Tenhle djenty střet Architects a Bring Me The Horizon to v melo-sestavě nebude mít jednoduché, ale bezesporu by pětice z Nokie nadchla fanoušky Monuments, Vola, Eskimo Callboy a dalších.