Hudba

Review

Žiju kulturně… a Kultura žije v mém budoáru!

Chcete vyjádřit umělcům solidaritu a podpořit je? Můžete tak učinit nebo se jinak zapojit na: www.donio.cz/KulturaZije.
Kultura totiž žije i v době karantény. Jen se přesunula z hledišť, klubů a sálů do online světa a to i díky projektu MALL.TV #kulturazije

Kapitán DEMO show u Vás doma #kulturažije

Projekt #kulturazije – za mě zlatá medaile v náhradním uspokojení 🙂

Pátek večer. Jsem sociální požitkář. Stýská se mi po požitcích… Odpusťte! Vím, že to vyzní přízemně… ale chuť na točený pivo, a smích a čistá prožitá radost s bandou přátel… ano v pátek večer mi tohle fakt chybí! Dodržuju pravidla, zůstávám doma, ale touha po vlastním standardu, po přirozené sociální normalitě, se začíná dotýkat okraje sklenice. Za chvíli to přeteče.  Mé rebelské jádro se chvěje nedočkavostí. Dneska si dám něco neposlušného, něco hustě dirty! Krále. Dnes si dám krále. Jdu do krajiny za monitorem do Lucerna Music Baru na Kapitána Dema. Baví mě. Jakože dost mě baví! Outfit dnes podceňuju… zůstávám v budoárním ohozu i s třpytivými trepkami… snad mě big brother nevidí.

Ve spojení s bandou přátel na síti – kalíme „jako“ spolu!  Jedeeeeem!  To je to kouzlo, co my dokážeme! První výkop.  No tak to joooo! Jedna pecka střídá druhou… dostáváme ochutnat i nových počinů. Chat vlevo od „stage“ je zahlcen taky slušně – jsme tu, všichni, odevšad, a je nás tu hodně. Tančím. Už zase! Protože Trendsetter  si to prostě žádá.  Iluze bouřlivých ovací fanoušků, dokonce společný zpěv s králem! Dobrá párty. Vypískávání a vyvolávání hvězd zpět na podium – v tichu chatu – nová doba si žádá nové přístupy. A přidali! Macho Parking! Juchuuu! Tančím, směju se. Záblesk normality pátečních večerů. Díky za něj!

Vy si můžete vychutnat tuhle párty ze záznamu, který bude dostupný po celou dobu karantény. Stejně jako všechny ostatní akce v tomhle novodobém festivalu #kultura žije internetové televize Mall TV. Divadlo, tanec, akrobacie, koncerty.  Dala jsem si takhle třeba písňový recitál Malý princ ze Studia Dva, Boba Klepla s Evou Holubovou taktéž z „Dvojky“. A dám si ještě Mňágu a Žďorp, protože ty jsem nestihla kvůli videomeetingu s přáteli (to zní vážně jako výmluva ze scifi komiksu J)

Tenhle festival ovšem rozhodně nekončí. Ještě před Velikonocemi – ve středu si dám cirkus… Cirkus bude, nový cirkus bude. Od šesti hrajou Losers Cirque Company, a od osmi Cirk La Putyka.  A o Zeleném čtvrtku asi podlehnu klasice – a famóznímu klavíristovi Ivo Kahánkovi… tedy jeho umění.  A po něm si ještě asi dám představení divadla NoD Janka Lesáka, protože avízuje výlet do hlavy pomocí jakýchsi zvukových experimentů. Takže sluchátka v pohotovosti a 3-2-1-start.

Koupit si lístek na on-line přenos je dobrovolná záležitost, kterou ovšem dobrovolně využívají tisíce lidí. Včetně mě. Je to můj dík za to, že si můžu tak trochu zapožitkařit, zapařit, a užít si záblesků normality. To se cení!

Článek autora (PBaaa)

 

Sledujte akuální program na www.mall.tv/kulturazije

Vybrané koncerty sledujte i na našem Facebooku