Hudba

Nick Cave, Patti Smith a další přeložené koncerty

Po poněkud podivném létě, bez velkých festivalů, na které už mám zkrátka návyk, se plíží podzim. Není to návrat k normálu, leč kultura žije. Na půl plynu, ale žije. A chceme-li zase někdy jet na plný plyn, je dobré udržovat určitou setrvačnost, a byť v omezených dávkách se udržovat v obraze, a nebýt statičtí.

Více zde

Těšit se je dobrý

A tak se již těším. Na koncerty. Na tu fůru koncertů, které byly odloženy. Těšit se je dobrý. Je to motor pro to hezké v našich dnech.  Hodně jsem se těšila na koncert Nicka Cavea and The Bad Seeds. Odkládám těšení napřesrok, 17. června 2021.  A protože jeho koncert před 3 lety, byl pro mě zcela výjimečným životním zážitkem, je na co se těšit.

Příští rok to už určitě vyjde!

A počkám si a dočkám se i Stinga – ve Slavkově u Brna vprostřed prázdnin – 25. 7. 2021. Vím přesně, koho si tam přeju mít vedle sebe. Paralelu jeho elegance, lehkosti, chlapství, něhy i hloubky.  Tak snad to klapne.

Sting - Desert Rose

A budu na to akorát naladěná, protože týden před tím, 13. 7. 2021 si hodlám užít tu nejúžasnější ženskou se směsí poezie a punku, jaká existuje. Patti Smith.  Rozhodně popírá to rčení, že komu je přes 30, nevěř. Ta rebelie v ní pulsuje pořád stejně. Ba co víc, má jí obohacenou vytříbenou moudrostí textů, pokorou a elegancí dámy, záviděníhodnou čistotou umění stárnout.

Ale ještě před létem, v máji, mám zálusk na dalšího barda. Rok těšení mě čeká i na Erica Claptona (23. 5. 2021). Máj jako láska k jeho kytarovým kouzlům, k tesknotě jeho písní, dojímavý máj.

A abych se nedojímala zas tak moc, všeho moc škodí, říznu si to o týden později s metalovou bandou Korn! Energie valící se z podia, a přitom velmi melodické pasáže kytar i zpěvu. Tenhle způsob metalu mám prostě ráda. Odplavuje vztek… upouští páru, ventil. Náhrada psychiatrických sezení.

A abych dala zavděk mé lásce k secesi, a eleganci dámy v klobouku, nenechám si ujít 19. května speciální akci iMucha Show v O2 universum.  Rozpohybovaný Mucha – jeho život, jeho dílo vprostřed tance, akrobacie, a dokonalých projekcí. Nestaticky, rozevlátě – takový byl on, i jeho dámy z obrazů.

Příští rok bude o zábavu postaráno, už se těším!