Hudba

Preview

Elton John a Rina Sawayama společně vydávají píseň „Chosen Family“

Setkání dvou generačně zcela odlišných pop-rockových ikon. Rina Sawayama vydala 14. dubna zcela novou verzi svého singlu „Chosen Family“, kterou natočila s žijící legendou sirem Eltonem Johnem.

Vstupenky na OSCAR® party Eltona Johna v přímém přenosu

Minulou středu (14.4.2021) mohli fanoušci poprvé v přímém přenosu shlédnout novou verzi singlu od Riny Sawayama a Eltona Johna, kde oba interpreti předvedli své neuvěřitelné vokální schopnosti. Elton John zde hraje na klavír a celé video doprovází text písně.

Rina Sawayama, Elton John - Chosen Family (Performance Lyric Video)

„Chosen Family“ jako milostná píseň pro komunitu LGBTQIA+

Zmíněná skladba je z debutového alba Sawayama, které vyšlo v dubnu loňského roku a hned se stala velmi populární. Od začátku bylo jasné, že „Chosen Family“ není jen obyčejná píseň, ale že je věnována fanouškům a komunitě Riny Sawayamové. Ještě před vydáním singlu zveřejnila Britka akordy a texty a vyzvala své fanoušky, aby napsali vlastní interpretaci písně založené pouze na těchto dvou pokynech. Nakonec, v den vydání videa na YouTube, sdílela nejúspěšnější a nejdivočejší interpretace, ve kterých také dala fanouškům exkluzivní kytarovou lekci.

🧡Chosen Family GUITAR TUTORIAL (Easy) + I REACT to fan covers | Rina Sawayama #WithMe

„Chosen Family“ však není inspirativní jen díky své blízkosti k fanouškům, ale zejména kvůli osobnímu a inspirativnímu významu singlu: lidé nemusí být příbuzní, aby patřili k rodině. Hudebnice zejména odkazuje na komunitu LGBTQIA+, ke které také patří.

Koncept „vyvolené rodiny“ je pro mě podivný – lidé jsou často vyhozeni ze svých domovů nebo jsou vyloučeni svou rodinou, přáteli a komunitou poté, co přiznali svou orientaci“ zmínila v článku v časopise Billboard. Ti, kteří již nemohou věřit své vlastní rodině, hledají svou vlastní rodinu kde najdou podporu a identifikaci. „Moje vyvolená, vyvolená rodina. A co když nevypadáme stejně? Procházeli jsme stejnou věcí. Jo, jsi, jsi moje vyvolená, vyvolená rodina.“ zpívá, v Británii asimilovaná Japonka Rina Sawayama, společně s Eltonem Johnem ve svém emotivním singlu.

Hudební ikona Elton John dokonale doplňuje „Chosen Family“

Rina Sawayama si nemohla pro „Vyvolenou rodinu“ vybrat lepšího partnera pro spolupráci než Eltona Johna. Nejen, že je dvojnásobný držitel Oscara, ikonický hudebník a je jedním z nejslavnějších lidí v historii hudby a pop-kultuře, je také známý jako jeden z prvních otevřeně „divných“ superhvězd, který svými představeními inspiroval nespočet lidí.

Pokud chcete legendárního hudebníka zažít v přímém přenosu, máte možnost to letos udělat znovu na jeho exkluzivní Oscarové párty. Hostitele Eltona Johna uvidíte společně s hvězdami Neilem Patrickem Harrisem (který je u nás znám především díky seriálu Jak jsem poznal vaši matku), Davidem Furnishem (partnerem Eltona Johna) a Dua Lipou. 26. dubna 2021 ve 20:00 můžete díky streamu sledovat tuto velkolepou událost přímo ze svého obývacího pokoje a společně s tímhle Britem oslavit filmový svátek letošního předávání Oscarů. Výtěžek z této akce bude použit na podporu lidí nakažených HIV po celém světě.

Elton John’s OSCAR® PARTY hosted by Neil Patrick Harris with David Furnish & Dua Lipa