Výstavy

Review

Výstava iMucha poutá obrovskou pozornost

Úchvatná, obdivuhodná, dokonalá, úžasná, excelentní, impozantní, jedinečná, nádherná výstava. Takové a mnohé další přívlastky se objevují v knize, v níž zaznamenávají návštěvníci svoje dojmy z expozice iMUCHA v pražském Obecním domě.

Vstupenky na výstavu

Jedinečný zážitek a špičkové technologie

Expozice od svého otevření láká stovky obdivovatelů zdobných děl Alfonse Muchy denně. Premiéra digitalizované části sbírky nabízí jedinečný zážitek, použité špičkové technologie uvádějí svět secese do zcela nové dimenze.

S největšími ohlasy se setkávají především rozpohybovaná díla. Ať již jde o vyvedeně rozmluvený a rozhýbaný autoportrét Alfonse Muchy,kouzelné krásky z Muchových mezi lidmi nejoblíbenějších plakátů, na stěně levitující předměty z Muchova vzorníku krásy užitného umění nebo ohromující ozvučené a rozpohybované výjevy monumentální Slovanské epopeje.


(zdroj: https://imucha.com/)

Neméně poutavá je i replika vitráže v katedrále sv. Víta, kde zároveň s ní mohou návštěvníci obdivovat i unikátní originální skici z Alfonse Muchy, který ji navrhoval.

„Kousek“ svého Muchy si můžete odnést domů

V prostorách výstavy najdou návštěvníci také obchod, odkud si mohou odnést kousek svého Muchy domů. Ať již v podobě špičkových reprodukcí originálních plakátů, hedvábných šátků či šál, porcelánu nebo limitované sérii šampaňského Moët & Chandon.

Nejnavštěvovanější výstava v ČR

Expozice je modernějším pojetím výstavy, která se na stejném místě, v Obecním domě, odehrála před sedmi lety. Její základy položil bývalý světový tenista číslo 1, Ivan Lendl. Tehdy získala titul Nejnavštěvovanější výstava výtvarného umění v historii ČR  a od té doby došlo ještě k jejímu výraznému rozšíření – o zhruba sedm desítek artefaktů.

Výstava je jednou ze tří částí projektu iMUCHA, který kromě jedinečné výstavy nabízí také velkolepou multimediální projekci a show. Otevřeno je denně od pondělí do neděle od 10 do 19 hodin.