Pregame

Tim Burton změnil svět filmu. Jeho výstava Návraty bude už od května k vidění v Praze

Proč má režisér Tim Burton rád magické oko a jak dlouho mu trvalo obsadit Jennu Ortegu do role Wednesday? Všechno zjistíte v našem videu. Nikde ale Tima Burtona nepoznáte líp, než na jeho výstavě Tim Burton: Návraty, která se v Praze otevře 1. května.

Vstupenky

Málokterý režisér může říct, že má vlastní výstavu, ale velikán Tim Burton ano! Od 1. května do 30. září můžete na jeho pražskou výstavu Návraty vyrazit do Obecního domu na Náměstí republiky.

Výstava přibližuje více než padesátiletou uměleckou dráhu výtvarného vypravěče, který své temně laděné příběhy vždy dokáže odlehčit svou charakteristickou nadsázkou a humorem. Po deseti letech se výstava vrací do Prahy s novým materiálem z posledních projektů.

A abyste o Timu Burtonovi věděli co nejvíc informací ještě předtím, než na výstavu vůbec vyrazíte, natočili jsme další díl našeho seriálu Pregame právě o něm. Prozradíme vám v něm třeba, co si během své návštěvy zamiloval na Praze, jak dlouho mu trvalo obsadit Jennu Ortegu do seriálu Wednesday nebo jak brzo ve svém dětství vlastně začal tvořit.

TIM BURTON: člověk, který změnil svět filmu | PREGAME #5