Ostatní

Preview

Hosté Comic Conu – DALŠÍ HOSTÉ

Jedinečná příležitost potkat skvělé komiksové tvůrce. Přečtěte si více o spisovatelích, producentech a dalších zajímavých osobnostech, kteří se pohybují kolem komiksů.

Vstupenky

JAN KOTOUČ (spisovatel; Česko)

Pochází z Prahy, kde vystudoval na University of New York Prague, obor masmédia a komunikace. Už od dětství rád dával dohromady příběhy. Jako fanoušek Star Wars si hodně oblíbil knihy od Timothy Zahna, Michaela A. Stackpolea a Aarona Allstona. Zamiloval si knihy Davida Webera z řady o Honor Harringtonové, měly velký vliv i na jeho vlastní psaní.
Na cony jezdí od roku 2002. Pravidelně pořádá přednášky, besedy, vede literární programovou linii na velkých českých conech (včetně Comic-Con Prague). Devět let vedl fanklub HMS Phantom – 39. eskadry, což je druhé největší sdružení fanoušků knih Davida Webera na světě.
Nejdřív psal fanfikce ze světa Star Wars, potom přešel do vlastního světa. V roce 2008 s novelou Příliš blízké setkání vyhrál v Ceně Karla Čapka v kategorii Novela a o rok později mu vyšel román Pokračování diplomacie v nakladatelství Poutník. Od té doby vydává alespoň jednu knihu ročně.
V roce 2015 se vrátil na svou alma mater jako učitel, učí předmět Literární fantastika. Také občas rád udělá kurz tvůrčího psaní.

PAVEL RENČÍN (spisovatel; Česko)

Pavel Renčín je český spisovatel. Patří mezi nejvýznamnější představitele žánru městské fantasy, dále se pak autorsky věnuje magickému realismu, hororu či thrilleru. Pokud nepíše, řídí marketingové oddělení velké mediální společnosti (Active Radio a.s.), nebo jezdí po lesích na trailovém kole. Pavel Renčín debutoval povídkou Stvořitel v roce 1999, poté několikrát zvítězil v literárních soutěžích. Od té doby se jeho jméno pravidelně objevovalo v antologiích fantastického žánru. První román Nepohádka vyšel v roce 2004, Jméno korábu v roce 2007. V roce 2008 Renčín dokončil Labyrint, jeden z prvních internetových románů v ČR psaný spolu se čtenáři (knižně Argo 2010), a publikoval první díl trilogie Městské války Zlatý kříž, který byl nominován na cenu Akademie SFFH a v kategorii nejlepší česká kniha byl oceněn cenou Aeronautilus. Další dva díly trilogie, Runový meč a Věk nenávisti vyšly v letech 2009 a 2011. V roce 2009 vyšel výběr nejlepších Renčínových povídek ve sborníku Beton, kosti a sny. Hororový román Vězněná, odehrávající se šumavském pohraničí – vyšel v roce 2015 a byl oceněna Akademií SFFH jako nejlepší původní česká a slovenská kniha. V roce 2018 vyšel autorovi thriller Klub vrahů.Pavel Renčín je zároveň spolupořadatelem Comic-Conu Prague na pozici marketingového ředitele.

SHAUN O’BANION (producent)

Shaun O’Banion se narodil v USA, v současné době žije v Praze. Shauna O’Baniona to táhlo k filmu už v brzkém věku. První prací ve filmovém průmyslu získal jako asistent produkce na place během natáčení první série seriálu Stevena Spielberga Strážce moře. Shaun se netají tím, že práci dostal na základě toho, že po tři měsíce se tajně dostával do prostor studiích společnosti Universal a prosil o práci. Odtud následovala pomyslná cesta vzhůru – nejprve jako asistent produkce, asistent režiséra a později jako osobní asistent herců a hereček jako Christopher Walken, Ben Stiller, Courteney Cox a David Arquette. Ostatně také oceňovaných filmařů jako Joe Wright, Judd Apatow a Peter Hedges. Shaunův první produkovaný snímek, Dakota Skye spatřil světlo světa v roce 2008. Daný snímek se 5 let držel v top 100 nejsledovanějších snímků na streamovací službě Netflix a stal se kultovním mezi teenagery. Shaun je také uznávaný řečník a lektor.

František Kotleta (spisovatel)

V současnosti nejprodávanější spisovatel české fantastiky a jeden z představitelů tzv. akční školy. Jeho zásadní sérií je Bratrstvo krve, kde s velkou mírou nadsázky a humoru předkládá čtenářům boj upírů a mimozemšťanů o nadvládu nad planetou Zemí.
Nejúspěšnější je pak série Spad, která se naopak velmi civilně potýká s tématem světa po třetí světové válce, v jehož ruinách se skupina stárnoucích českých vojáků pokouší obnovit civilizaci. Dále napsal dvojici knih Perunova krev, Poutník z Mohameda, Undergound, trojici knih o speciálním detektivovi Tomáši Koskovi. Jako editor i autor se podílel na antologiích Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy, Ve stínu Magie. František Kotleta je oblíbeným autorem pro svou schopnost psát akci, pracovat s humorem a lidským rozměrem svých postav. Za pseudonymem stojí bývalý novinář, dokumentarista a vysokoškolský pedagog Leoš Kyša.