Ostatní

Hvězdy ze Smrtonosné zbraně a Boje o moc dorazí na Comic-Con Prague

Čtvrtý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague proběhne v termínu od 14. do 16. dubna 2023 v pražském O₂ universu. Pořadatelé prozradili první jména hvězdných hostů, jsou jimi světoznámí herci Danny Glover a Brian Cox. Vstupenky za zvýhodněnou cenu je možné zakoupit do konce roku.

Vstupenky na Comic Con

Hvězdní hosté

V tuto chvíli mohu potvrdit, že na čtvrtý ročník Comic-Conu Prague dorazí světoznámí herci Danny Glover a Brian Cox. S dalšími hollywoodskými hvězdami jednáme, jejich jména budeme zveřejňovat postupně. Z komiksových tvůrců máme potvrzeného Jasona Aarona,“ uvádí za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio. Amerického herce a producenta Dannyho Glovera znají fanoušci především díky roli detektiva Rogera Murtaugha v kultovní sérií akčních filmů Smrtonosných zbraní. K vidění je také ve filmech Útěk z Alcatrazu, Purpurová barva a Predátor. Skotský herec Brian Cox za roli mediálního magnáta Logana Roye ve veleúspěšném seriálu Boj o moc získal Zlatý glóbus. Mimo jiné si zahrál také ve filmech Statečné srdce, X-men 2, Zrození Planety opic, Červený drak, Agent bez minulosti nebo Bournův mýtus.  Americký scenárista Jason Aaron proslul svými autorskými komiksy Skalpy a Southern Bastards. které mu následně vynesly práci na superhrdinských komiksech od DC a Marvel jako Thor, Doctor Strange nebo Wolverine.

Nadupaný program

V dubnu příštího roku Praha zažije již počtvrté svátek fanoušků komiksu, sci-fi, fantasy či počítačových her – Comic-Con Prague. Návštěvníci se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také na hraní videoher a stolních her. Na místě bude také k zakoupení fanouškovský i profesionální merch spojený s populárními franšízami. „Bohatý fanouškovský program připravujeme ve spolupráci s komunitou známou z dalších českých conů. Programové linie se budou věnovat fenoménům jako Hra o trůny, Harry Potter, Star Trek, Star Wars, Červený trpaslík, manga, anime a dalším,“ doplňuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Tip na vánoční dárek

Až do konce roku je možné zakoupit vstupenky na Comic-Con Prague v síti Ticketmaster za zvýhodněnou cenu. Vedle klasických jsou v nabídce také speciální sběratelské a VIP vstupenky.

Organizátoři a partneři

Comic-Con Prague 2023 společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o., hlavním mediální partnerem je hudební rádio Evropa 2. Hlavním partnerem je Coca-Cola.

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.

Comic-Con Prague s.r.o. Pro potřebu pořádání Comic-Con Prague založil Václav Pravda nové s.r.o. Společnost úzce spolupracuje se SFK Avalon o.s., neziskovým spolkem fanoušků, který stojí za pořádáním velkých festivalů popkultury – Festival fantazie (3500 návštěvníků, v roce 2020 proběhl v Chotěboři 25. ročník), PragoFFest (návštěvnost až 4500 fanoušků, poslední desátý ročník proběhl v roce 2019), FanCity (návštěvnost v Praze až 2500 fanoušků, nyní jen malý con v Chotěboři) a GameFFest (herní součást všech výše uvedených festivalů).