Hudba

Preview

Zažijte Placebo zblízka: koncerty k vydání alba

Devět let od poslední studiové desky Loud Like Love, Placebo přijedou představit svým fanouškům nové, již osmé album Never Let Me Go, které vyjde 25. 3. 2022.

Vstupenky

Pražské O2 universum přivítá 31. 10. 2022 kapelu Placebo, britskou ikonu alternativního rocku. Kapela se po dlouhých pěti letech vrací do České republiky.

Placebo je považována za jednu z nejvýznamnějších indie rockových kapel konce 20. století. Svým novým albem „Never Let Me Go“ dokazují, že tento status neztratili. V jejich singlech se vrací rockový šarm kapely, ovšem v elegantnějším a glamovém hávu. Placebo neztratili svůj vlastní zvuk, ale oživili ho a chytře ho nechali stárnout spolu s nimi.

Kromě pilotního singlu „Beautiful James“ formace představila i další song, „Surrounded By Spies“. Těšit se můžeme také na evropské turné, v jehož seznamu nechybí ani zastávka v České republice. Placebo vyrazí na turné letos v říjnu. Začnou ve Frankfurtu a skončí začátkem prosince v Birminghamu. Pražský koncert se uskuteční 31. října v O2 universum. Do České republiky formace zavítá po pěti letech. Naposledy tomu bylo během oslav dvou dekád na scéně, kdy postupně navštívila Prahu i Brno.

Placebo vydává „Never Let Me Go“ 25. března 2022

Placebo - Happy Birthday In The Sky (Official Visualiser)

Před několika dny jsme se dočkali poslední ochutnávky z alba v podobě skladby „Happy Birthday in the Sky“.

Happy Birthday In The Sky“, for me, is one of the more heartbreaking moments on the album.

říká o písni sám Brian. Tuto větu má na mysli vždy, když má zesnulý člověk narozeniny, a rozhodl se ji zachytit v melancholické písni. Podle něj tato věta vyjadřuje bolest, kterou prožíváme, když vzpomínáme na zesnulého člověka.

‘Happy Birthday In The Sky’ is a phrase that I’ve been using for quite some time. When I say, happy birthday to people who aren’t with us anymore, it communicates the kind of heartbreak that we’re really, really good at communicating I think.

Stejně jako narozeniny se i slova v písni neustále vracejí a opakují, někdy na silném a hlasitém hudebním pozadí, jindy na pozadí intimní a tiché hudby. Na rozdíl od předchozích extrovertních singlů nás tento nechává přiblížit se ke kapele a vytváří oddechovku, která zprostředkovává skvělé pocity.