Akce

Top 15 nových alb roku 2024. Novinky přinese Dua Lipa, Ariana Grande, Usher i Taylor Swift

Nový rok, nová alba! Rok 2024 přináší kromě mnoha skvělých umělců na turné také řadu nových alb. Projekty Ariany Grande, Dua Lipy, Zary Larsson, Taylor Swift a Ushera jsou jen některé z mnoha hudebních novinek, které nás v tomto roce čekají. Našich 15 nejzajímavějších novinek najdete tady v článku

Zara Larsson – Venus

Popularita hvězdy švédského popu Zary Larsson v posledních letech nezadržitelně roste. Rok 2024 odstartovala novým albem „Venus“ a jarním evropským turné. Singly „Can’t Tame Her“, „End of Time“ a „On My Love“ už sklidily celoevropský úspěch a poskytly předzvěst ještě sebevědomější Zary Larsson a jejího nového alba. Co na něj říkáte?

Datum vydání: 9. února 2024

Zara Larsson, David Guetta - On My Love (Official Music Video)

Usher – Coming Home

V únoru nás Usher během 12 minut na halftime show Super Bowlu v Las Vegas provedl třemi dekádami své jedinečné kariéry. Současně s poločasovou podívanou vydal Američan své deváté album „Coming Home“. Podle zpěváka album vypráví příběh s otevřenou interpretací a má se lidí dotknout. Letní singl „Good Good“ už loni naznačil Usherovu novou podobu.

Datum vydání: 9. února 2024

USHER, Summer Walker, 21 Savage - Good Good (Official Music Video)

Mother Mother – Grief Chapter 

Alternativní rockeři Mother Mother se na svém novém albu „Grief Chapter“ zabývají smrtí a zármutkem. „Smrt a zármutek jsou v těchto písních zakořeněny, ale ne v nějakém truchlivém smyslu. Spíše jsou použity jako záchytný bod pro plnohodnotnější život tady a teď. Život je pomíjivý, proto je vzácný, a smrt je nejúčinnější způsob, jaký znám, jak tento zázrak života zarámovat,“ říká o novém albu frontman Ryan Guldemond.

Datum vydání: 16. února 2024

Mother Mother - The Matrix (Official Music Video)

Jacob Collier – Djesse Vol. 4

Jacob Collier vydal v roce 2018 kolekci čtyř alb „Djesse Vol. 1“, kterou na konci února uzavře „Djesse Vol. 4″. Každé album z této série se zaměřuje na různé části dne. Dosud byl Jacob za každé album z této série oceněn cenou Grammy. Zpěvák byl také nominován na Grammy v roce 2023 za singl “ Never Gonna Be Alone“ z alba „Djesse Vol. 4“. V listopadu k nám do Prahy talentovaný zpěvák zavítá s novým i starším materiálem v rámci svého evropského turné, tak si nezapomeňte koupit vstupenky u nás na Ticketmaster.cz.

Datum vydání: 29. února 2024

Jacob Collier - Witness Me (feat. Shawn Mendes, Stormzy & Kirk Franklin) [Official Music Video]

Ariana Grande – Eternal Sunshine

Teprve nedávno nás Ariana Grande ohromila svým novým singlem „yes, and?“ inspirovaným stylem 90. let. Třicetiletá zpěvačka má před sebou vzrušující rok. Na podzim ji uvidíme na velkém plátně jako Glindu ve filmové adaptaci muzikálu „Wicked“. Její sedmé studiové album „Eternal Sunshine“ vyjde 8. března. S pilotním singlem „yes, and?“ nám zpěvačka ukázala zcela nový sound, který je na míle vzdálený od R&B zatíženého posledního alba „Positions“ (2020). Na novém albu spolupracovala mimo jiné s producenty hitů Maxem Martinem a Iljou Salmanzadehem.

Datum vydání: 8. března 2024

Ariana Grande - yes, and? (official music video)

Gossip – Real Power

Gossip slaví návrat! Teprve v prosinci vystoupila tanečně-punková kapela kolem frontmanky Beth Ditto v Helene Fischer Show a představila nový singl „Crazy Again“. Připravované album „Real Power“ – první po více než deseti letech – je o vyvolené rodině, tvůrčím vyjádření a úniku před traumatem na tanečním parketu. Gossip zůstávají věrní svému tanečnímu a vysoce nakažlivému zvuku i po delší pauze.

Datum vydání: 22. března 2024

Gossip - Crazy Again

Taylor Swift – The Tortured Poets Department

Taylor Swift vydá 19. dubna své nejnovější album „The Tortured Poets Department“ po dvouleté tvůrčí cestě, která začala po dokončení předchozího alba „Midnights“. Vzhledem k tomu, že Swift je proslulá svou schopností vytvářet hluboce rezonující hudbu, očekávání od tohoto netrpělivě očekávaného vydání, které se má stát dalším zásadním momentem v její slavné kariéře, stoupají.

Datum vydání: 19. dubna 2024

Billie Eilish – TBA

O novém albu Billie Eilish zatím není mnoho informací, jen to, že je podle vyjádření mladé držitelky Grammy „téměř hotové“. Jedno je jisté – poté, co byla na letošních Grammy nominována na „Song of the Year“ a „Record of The Year“ a na začátku roku vyhrála „Best Original Song“ na Zlatých glóbech, by rok 2024 byl ideální dobou pro nové album.

Datum vydání: tba

Coldplay – Moon Music

Tento rok je nabitý i pro skupinu Coldplay. Kromě právě probíhajícího turné „Music Of The Spheres“ čeká úspěšnou kapelu na jaře také vydání desátého studiového alba. Stejně jako druhý díl „Music Of The Spheres“ (2021) bude i „Moon Music“ – název připravovaného projektu – součástí nových koncertních termínů Coldplay. Zatím však není jasné, kdy přesně budou moci fanoušci nové album slyšet.

Datum vydání: tba

Dua Lipa – TBA

Zdá se, že Dua Lipa od vydání svého hitu „Future Nostalgia“ (2020) nepřestala na nové hudbě pracovat. V roce 2023 vydala skladbu „Dance The Night“ pro hvězdně obsazený soundtrack k filmu Barbie a na začátku listopadu pak nabrala zcela nový směr s prvním singlem z připravovaného třetího studiového alba – „Houdini“.

Datum vydání nového alba anglické zpěvačky zatím neznáme. Vzhledem k tomu, že nás však pilotní singl roztancovává už několik měsíců, nemělo by trvat dlouho a Dua Lipa nás opět potěší v celé albové kráse.

Datum vydání: tba

Dua Lipa - Houdini (Official Music Video)

Lady Gaga – TBA 

Lady Gaga naposledy vystoupila v roce 2022 v Evropě, Severní Americe a Japonsku se svým zatím posledním studiovým albem „Chromatica“ (2020). V tomto roce čeká superhvězdu premiéra pokračování filmu Joker „Folie á deux“, v němž ji můžeme vidět jako Harley Quinn po boku Joaquina Phoenixe.

Nyní však umělkyně pracuje také na nové vlastní hudbě. Některé příspěvky ze studia na Instagramu naznačují, že vítězka Grammy vydá nové album. Fanoušci se již zabývají spekulacemi a i my se nemůžeme dočkat nového alba Lady Gaga.

Datum vydání: tba

Pearl Jam – TBA

Pearl Jam vydali své poslední album před čtyřmi lety. Bubeník Matt Cameron nyní potvrdil, že nové album je hotové a vzniklo ve spolupráci s producentem Andrewem Wattsem. V současné době je na vydavatelství, aby rozhodlo, kdy by album mělo vyjít, uvedl Cameron.

Datum vydání: tba

Rihanna – TBA

Uplynulo osm let bez nového alba Rihanny. A ačkoli zpěvačka často naznačovala, že pracuje na novém materiálu, a loni dokonce vystoupila na poločasové show Super Bowlu, ten správný čas pro její deváté studiové album ještě nenastal. Možná to bude letos…

Datum vydání: tba

SZA – Lana

SZA se svým posledním albem 2023 absolvovala turné po Evropě a Severní Americe a s devíti nominacemi se stala nejčastěji nominovanou umělkyní na letošních cenách Grammy. Zdá se, že fanoušci SZA nebudou muset na novou hudbu dlouho čekat.

Americká zpěvačka již před několika měsíci naznačila deluxe edici přelomového hitového alba „SOS“ (2022) s názvem „LANA“. Nyní to vypadá, že tato rozšířená edice přerostla ve zcela nový projekt. V rozhovoru pro Variety SZA přiznává: „Stalo se z toho víc, než jsem čekala. Rozhodně se to vyvíjí ve vlastní album…“.

Datum vydání: tba

The Weeknd – TBA

The Weeknd je jedním z nejúspěšnějších mužských umělců současnosti a od roku 2020 sklízí obrovský úspěch s prvními dvěma alby své trilogie. V roce 2023 umělec oznámil, že třetí album jeho trilogického projektu bude poslední pod jeho uměleckým jménem The Weeknd a bude předznamenávat nový začátek jeho kariéry. Fanoušci nyní netrpělivě očekávají oznámení.

Datum vydání: tba


Některé z novinek si již letos můžeme poslechnout naživo, s jinými si ještě musíme počkat. Chcete mít aktuální informace o tom, kdy budou opět k dispozici vstupenky na koncerty vašich oblíbených umělců? Stačí se zde přihlásit k odběru newsletteru Ticketmaster a nic vás nemine!