Hudba

Review

Nakažlivé písně

Na téma koronavirus vznikla už pěkná řádka nových písní či předělávek. Posuďte sami jak se s tímto tématem umělci vypořádali.

Dokud se zpívá…

Koronavirus pronikl i do světa hudby – nebojte, řeč je samozřejmě jen o písničkách samotných. Pokud byste si na toto téma dnes sestavovali playlist, byl by už docela dlouhý a proto jsme pro vás vybrali 5 skladeb, které byste si zkrátka a dobře poslechnout měli. Ne vždy vás rozesmějí, ale každopádně současnou situaci snad pomohou odlehčit.

Jedním z prvních českých písničkářů, který zareagoval na zprávy o nové nemoci byl Voxel se svým Korona songem. V nadsázce komentuje situaci ještě v době, kdy nikdo neměl tušení o tom, co se na nás řítí.

VOXEL - KORONA SONG (CZ)

Nejtlustší česká celebrita, raper a producent Kapitán Demo přetextoval svou věc „Kdo to má„, do názvu přidal otazník a na světě byl tenhle povedený koronavirus remake.

Dění v ČR už před více než měsícem trefně komentoval také český písničkář Xindl X. Nejdříve pravda na cizí melodii, ale po kritice už na hudbu svou! Tahle písnička snese škatulku protestsong, i když se u ní budete určitě usmívat. Xindl X prostě umí!

Xindl X - Roušky (Home Office Live)

Lobista Tonda Blaník nedělá věci v malém. Zkušení hitmakeři dali do kupy chytlavou písničku Nejsi v tom sám, jejíž text pak museli rozdělit hned mezi 15 účinkujících. O jednotlivá slova v písničce se dělí Marek Daniel, Halka Třešňáková, Michal Dalecký, Petr Marek, Erika Stárková, Václav Kopta, Berenika Kohoutová, Václav Neužil, Dan Bárta, Tereza Ramba, Bára Basiková, Šimon Caban, Lukáš Pavlásek, Tomáš a Tamara Klusovi. Jak říká sám Tonda Blaník: „Každá dobrá i blbá doba potřebuje svůj song, tak tady je.“ 

Republika Blaník: NEJSI V TOM SÁM feat @BerenikaKohoutovaOfficial @TomasKlusOfficial @lukaspavlasek @MIDILIDI

Ondřej G. Brzobohatý, Vojta Dyk a Marta Jandová stojí za benefičním songem Život, který označili hastagem #POMAHAMESESTRICKAM.  Vyzívají touto cestou k finanční podpoře našich zdravotních sester. Pokud se budete chtít o projektu dozvědět víc navštivte stránky www.pomahamesestrickam.cz

Ondřej G. Brzobohatý, Vojtěch Dyk, Marta Jandová - Život #POMAHAMESESTRICKAM

I pražská kapela Wohnout před několika dny vydala písničku a klip „Jsme na zkoušce v roušce“, ve které glosuje současnou situaci. Jako hosty si tentokrát Wohnout přizval Terezii Kovalovou, Daru Rolins, Oto Klempíře, Vaška Bláhu z Divokýho Billa, Márdiho z Vypsané Fixy, Kubu Rybu z Rybiček 48, Pokáče a Dr Štefánika z Horkýže Slíže.

Wohnout - Jsme na zkoušce v roušce (OFFICIAL VIDEO)