Hudba

Preview

Kiss přijíždí naposledy koncertovat do Prahy!

Kiss přijíždí úplně naposledy koncertovat do Prahy! Proč u toho nesmíte chybět?
Středa 19. června 2019 se navždy zapíše do análů všech českých fanoušků rockové hudby. Legendární americká kapela Kiss totiž před časem ohlásila úplně poslední světové turné, během kterého samozřejmě nevynechá ani naše hlavní město. Pokud i tak ještě váháte, zda máte 19. června dorazit do arény v Edenu, měli byste vzít v potaz těchto několik faktů:

Koupit vstupenky

Jedná se o úplně poslední světové turné této kapely

Kapela Kiss funguje od roku 1973, tedy v letošním roce slaví již 46 let své existence. Za tu dobu vydala dvacet studiových alb a na svém kontě má tak desítky celosvětových hitů. Za pár dní tak budeme mít úplně poslední šanci slyšet naživo takové legendární pecky jako Lick It Up, Psycho Circus, Crazy Crazy Nights, Killer, Detroit Rock City, Forever nebo I Was Made For Loving You. Kdo si tedy nechá tento koncert ujít, další šanci už mít nebude!

Kapela do Prahy doveze doposud nejvýpravnější a nejnákladnější show

Kiss byli v minulosti vždycky těmi, kteří na koncertech překvapují pyrotechnickými i vizuálními efekty. Tentokrát se přípravě turné všichni členové osobně podíleli a pro své fanoušky připravili monstrózní show, na kterou nikdy nezapomenou. Těšit se tak můžeme na doposud největší projekce, největší množství pyrotechniky a dalších efektů a dokonce i setlist koncertu bude nejdelší ze všech dosavadních koncertních šňůr. Kapela se prostě chce rozloučit s pokorou, na svém vrcholu a nabídnout něco, co svým fanouškům ještě nikdy nenabídla!

KISS vystoupí 19/6/2019 v pražské Eden Areně

Kapela si s sebou veze hvězdného speciálního hosta – kapelu ZZ Top

Kiss slibují nezapomenutelnou show, proto si i přáli, aby i předskokanem jejich turné byl někdo naprosto výjimečný. Vybrána byla legendární americká kapela ZZ Top, která letos slaví již padesát let svého fungování. Majitelé patnácti řadových alb a autoři hitů Pincushion, Give It Up, Legs, Gimme All Your Lovin‘ nebo skvělé coververze písně Viva Las Vegas nabídnou průřez celou svojí kariérou, kterou aktuálně oslavují i novou dvoudiskovou kompilací Goin‘ 50, která vychází právě dnes (14. června 2019).

Publikum rozehřeje i trojice BSP

Hudební skupina BSP (Ota Balage, Kamil Střihavka, Michal Pavlíček), která má na kontě hity jako Země vzdálená nebo Holka čapni draka, slaví 25 let od vydání své první desky. První album textované v angličtině a vrcholící singlem I Don’t Know (At An Impasse) vyšlo v roce 1993. Rok poté (1994) toto hvězdné trio přišlo s druhým albem v češtině – obsahovalo hity Holka čapni draka, Líbám tě černou, Chaos a také nejznámější Země vzdálená.

Písním BSP dominuje nezaměnitelný vokál Kamila Střihavky, dravé kytarové riffy a sóla Michala Pavlíčka a baladické popové klávesy Oty Balage. “Chtěli bychom toto výročí oslavit na rockových pódiích a se svými fanoušky,“ říká Kamil Střihavka. Kromě vzpomínání na „starý fláky“ chystá kapela do budoucna i nový singl, který může odstartovat novou éru její existence. Michal Pavlíček k tomu dodává: “I když dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, pokusím se napsat Kamilovi druhou Zemi vzdálenou.“ Třeba si zmiňovaný song odbyde premiéru právě na vystoupení v Edenu.

Kiss jsou legendou, která bourá mýty, spojuje fanoušky po celém světě a tvoří jednu armádu

Pokud někdo může s klidným svědomím říct, že má věrné fanoušky, jsou to právě Kiss. Jejich fanklub funguje již několik dekád a členská základna Kiss Army stále roste. Eden tak čeká téměř třicet tisíc fanoušků, které poznáte již z dálky – pokreslené obličeje, tetování s portréty svých idolů, seprané bundy a džíny a trička s portréty členů a logem kapely. Kiss není jen kultovní kapela, být členem Kiss Army je prostě životní styl!!!

Jsou to prostě Kiss – jedna z posledních opravdových rockových legend!!!

 

Autor článku: DJ Jakko