Hudba

Preview

Zpěvačka z Nightwish předělala hit z Ledového království

Ústřední píseň „Let It Go“ ze slavné animované pohádky Ledové království si dodneška na Youtubu vysloužila přes dvě miliardy shlédnutí a také několik předělávek. Tou nejnovější přispěla Floor Jansen z Nightwish.

Vstupenky

Floor prozradila, že důvodem, proč píseň prohnala svými hlasivkami, byla její tříletá dcera Freja, která původní skladbu zbožňuje. „Moje dcerka Freja to tu poslouchala celé měsíce a já s ní. Let It Go se mi naprosto zaseklo v hlavě a nemohla jsem s tím nic dělat. Tak jsem se to rozhodla přezpívat a dodat tomu trochu nightwishovského šmrncu bližšího našim fanouškům. Aspoň něco, když nemůžeme koncertovat.“ říká Floor.

Let It Go – Frozen (cover by Floor Jansen)

Na začátku tohoto roku (10. dubna) vydali Nightwish své deváté studiové album HUMAN. :II: NATURE. Jedná se o první album od roku 2005, kdy vyšlo album Endless Forms Most Beautiful, což byl také Jansenin debut jako zpěvačky Nightwish.

Odložené turné

Finská symfonická modla Nightwish se měla koncem tohoto roku vrátit ke svým fanouškům v rámci evropského turné k nejnovějšímu počinu HUMAN. :II: NATURE. Nightwish byli ovšem nuceni, stejně jako mnoho jiných umělců, posunout evropskou část šňůry. Koncerty proběhnou na jaře 2021. Nový termín pražského koncertu je 20. května, dějištěm zůstává O2 arena.