Sport

Preview

Mistrovství světa ve florbale mužů 2022 v Curychu a Winterthuru

Největší florbalová akce na světě se chystá do Švýcarska. Od 5. do 13. listopadu 2022 se bude v Curychu a Winterthuru vše točit kolem rychlého míčového sportu.

Vstupenky

Na mistrovství světa ve florbale mužů 2022 se o titul utká 16 zemí. Švýcarsko patří spolu se Švédskem, Finskem a Českou republikou k největším favoritům. Zápasy se budou hrát ve zbrusu nové Swiss Life Areně v Curychu, Altstettenu a v AXA Areně ve Winterthuru.

Motto „Florbal neomezeně.“

Pod heslem „Floorball unlimited.“ se uskuteční pestrá a jedinečná akce, která potěší více než 150 000 diváků. Kromě toho si švýcarský unihokej stanovil pro mistrovství světa ve florbale v roce 2022 důležitý cíl udržitelnosti s názvem Green Goal – aby bylo zcela klimaticky neutrální. Tohoto cíle má být dosaženo mimo jiné tím, že fanoušci budou do Švýcarska cestovat vlakem a že týmy budou do Švýcarska cestovat udržitelným způsobem.

2022 WFC - Trailer

Kategorie a ceny vstupenek, Early-Bird-Vstupenky

Ti, kteří si již zakoupili vstupenky Early Bird, obdrží 10% slevu až do 28. února 2022.

Program 1. dne: Swiss Life Arena Zurich, Altstetten

Vstupenky na zahajovací ceremoniál a první zápas švýcarské mužské hokejové reprezentace ve skupině jsou k dostání od 26,00 CHF do 249,00 CHF.

Program 2. dne: Swiss Life Arena Zurich, Altstetten

Vstupenky na vrcholný zápas švýcarské florbalové reprezentace jsou k dostání v ceně od 26,00 CHF do 249,00 CHF.

Program 4. dne: AXA ARENA, Winterthur

Vstupenky na zápas 3. skupiny Švýcarska jsou k dostání od 42,00 CHF – 71,00 CHF

Program 8. dne: Swiss Life Arena Zurich, Altstetten

Vstupenky na semifinále jsou k dostání od 49,00 CHF – 299,00 CHF

Program 9. den: Swiss Life Arena Zurich, Altstetten

Vstupenky na zápas o titul a třetí místo jsou k dispozici v ceně od 33,00 CHF do 329,00 CHF.

Mistrovství světa ve florbale mužů 2020 ve Finsku.

Turnaj se měl původně konat v prosinci 2020, ale byl odložen kvůli pandemii COVID 19. Mistrovství světa ve florbale mužů se nyní bude konat v Helsinkách od 3. do 11. prosince 2021.

Největší finská sportovní událost roku 2021 nabídne během devíti dnů 48 zápasů v helsinské ledové hale a Hartwall Areně.

Swiss Life Arena Zurich, Altstetten & AXA Arena Winterthur

Mistrovství světa ve florbale mužů se uskuteční v listopadu ve Winterthuru ve Swiss Life Areně v Curychu, Altstettenu a v AXA Areně Winterthur.

Švýcarská Life Arena

Swiss Life Arena v curyšském Altstettenu nabízí 28 000 m2 plochy pro 12 000 lidí a je vybavena nejmodernější zvukovou a světelnou technikou. Aréna je také certifikována podle normy Minergie.

Axa Arena Winterthur

Nová AXA ARENA nabízí nejmodernější infrastrukturu pro sportovní akce všeho druhu. Je vybaven VIP salonkem, 2 boxy s občerstvením a téměř 1940 místy k sezení a splňuje mezinárodní standardy pro halové sportovní zápasy všeho druhu.

Cesta do Swiss Life Arena Zurich, Altstetten a AXA Arena Winterthur

Zápasy se budou hrát v nové Swiss Life Areně v Curychu, Altstettenu a v AXA Areně ve Winterthuru.

Doporučujeme cestovat veřejnou dopravou. Jízda veřejnou dopravou v celé síti ZVV je zahrnuta ve všech vstupenkách na Světový pohár. Swiss Life Arena nabízí pouze velmi omezený počet parkovacích míst.

Návštěvníci, kteří přijíždějí veřejnou dopravou mimo kanton Curych, potřebují jízdenku do první zastávky sítě ZVV.

Příklad: Pokud cestujete ze St.Gallenu do Curychu, Altstettenu (se zastávkou ve Winterthuru), stačí si koupit jízdenku St.Gallen – Winterthur.

Speciální vlak na mistrovství světa

K dispozici bude speciální vlak Světového poháru: O zahajovacím a posledním víkendu pojede tento vlak z Bernu přes Burgdorf, Herzogenbuchsee, Langenthal, Olten a Aarau přímo do Curychu, Altstettenu a zpět.

Jízdenky na speciální vlak Světového poháru si můžete rezervovat také zde. Časy cestování budou včas oznámeny. Jízdenka na tento speciální vlak stojí 15 CHF. Děti do 16 let cestují díky hlavnímu sponzorovi Die Mobiliar zdarma (jízdenku je třeba si ještě rezervovat).

Collector Ticket

Díky sběratelské vstupence budete mít vzpomínku na celý život. Není to jen vstupenka, ale exkluzivní fanouškovský suvenýr, díky kterému nikdy nezapomenete, že jste byli na Mistrovství světa ve florbale mužů 2022. Sběratelskou vstupenku lze snadno přidat k objednávce.

Kromě sběratelské vstupenky je k dispozici také barevná suvenýrová vstupenka. To lze také snadno doplnit při objednávání.