Festivaly

Preview

Hosté Comic Conu Prague 2021 – HERCI

Skvělá příležitost potkat filmové, komiksové a další hvězdy.

Vstupenky

Získej neopakovatelný zážitek na besedě, výjimečnou fotografii se svým oblíbencem a vzácný podpis. Uvedení hosté již smluvně potvrdili účast. Zde vám přinášíme krátké bio prvních potvrzených herců na Comic-Conu Prague 2021.

RAY STEVENSON (herec; Velká Británie)

Ray prorazil na mezinárodní filmové scéně v roce 2004 rolí ve snímku Antoina Fuquaho Král Artuš po boku hereckých kolegů Cliva Owena a Keiry Knightley. Zahrál si titulní roli Franka Castla ve snímku Lexi Alexander Kat: Válečná zóna, zahrál si také v akčním hororu Steva Barkera Bunkr smrti, po boku Denzela Washingtona ve snímku Kniha přežití, ve snímku Adama McKaye Benga v záloze společně s Willem Ferrellem a Markem Wahlbergem a také ve filmové sérii DIVERGENCE. Znáte ho i jako Porthose z filmu Tři mušketýři.
Na televizních obrazovkách je Ray známý jako Titus Pullo v HBO seriálu Řím, jako Isaak Sirko v seriálu Dexter. Objevil se take jako Černovous v seriálu Michaela Baye Pod černou vlajkou a nejnověji je i Othere v seriálu Vikingové.
Ray si nedávno zahrál v krimi seriálu Reef Break. Zároveň se také objevil jako Volstagg ve snímku Taiky Waititiho Thor: Ragnarok a dalších dvou filmech s Thorem, po boku Pierce Brosnana byl v nezávislém snímku Poslední zúčtování.
Za zmínku stojí i dabing postavy Gara Saxona v animovaných seriálech Stars Wars: Rebels a Star Wars: The Clone Wars

SUANNE BRAUN (herečka; Velká Británie)

Suanne Braun se objevila poprvé v záři reflektorů v roce 1988, když začala pracovat jako moderátorka v Jihoafrické republice.
Strávila 10 let prací v Los Angeles. Suanne s tak objevila v několika amerických seriálech a divadelních produkcí jako Křídla, Třeba mě sežer, Zlváštní efekty a v populárním sci-fi seriálu Hvězdná brána, kde si zahrála bohyni Hathor.
V roce 2002 se Suanne přesunula do Londýna a nadále se věnuje práci jak v divadle, tak televizi.
Nedávno se objevila v Netflix filmové sérii Princezna z cukrárny, seriálu Červený trpaslík a snímku All the Things you are, který bude uveden v roce 2021.
Suanne Braun se narodila v Jihoafrické republice, v současné době žije ve Velké Británii.

CRYSTAL REED (herečka; USA)


Crystal Reed je známá především jako Alisson Argent v populárním seriálu MTV, Vlčí mládě. Poté co byla její postava zabita, její fanoušci byli tak pobouření a zkroušení, že tvůrci seriálu se rozhodnuli Crystal vrátit zpět v roli předka Alisson, Marie-Jeanne Valet.
Crystal si zahrála ve filmech Skyline, Bláznivá zatracená láska.
V roce 2018 Crystal přijala roli Sofie Falcone ve čtvrté sérii seriálu Gotham.
Crystal se nedávno objevila v DCUniverse seriálu Bažináč. Hraje ústřední roli Abby Arcane, která se vrací do rodného městečka Houma v Louisianě, aby vyšetřila z bažin pocházející smrtící virus. Není snad potřeba dodávat, že místo toho objeví mnohé záhady skrývající se v hloubkách místních bažin.

SYLVESTER MCCOY (herec; Velká Británie)

Sylvester McCoy (rodným jménem Percy James Patrick Kent-Smith), je britský herec, známý především díky své roli excentrického čaroděje Radagasta Hnědého v úspěšné sérii filmů Hobit (Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť, Hobit: Bitva pěti armád).
Sylvester McCoy je také známý díky legendární roli sedmé inkarnace Doktora v jednom z nejdéle existujících sci-fi seriálů, Pán času. Mezi roky 1987 – 1989 se stal posledním klasickým Doktorem. Na okamžik se jako Doktor vrátil na obrazovky v televizním filmu z roku 1996. V roce 2013 při oslavě výročí 50 let seriálu vystoupil spolu s ostatními bývalými klasickými doktory ve speciále zvaném The Five(ish) Doctors Reboot.
Sylvester McCoy se v poslední době objevil například v roli pana Dunlopa v televizním seriálu Crims.

JULIAN GLOVER (herec; Velká Británie)

Julian Glover se narodil na severu Londýna ve čtvrti Hampstead v rodině producenta BBC. První herecké zkušenosti získal v Národním divadle pro mladé, zejména ve Shakespearových hrách. V 60. a 70. letech se stal povědomou tváří britské televize díky účinkování v mnoha populárních seriálech (The Avengers, Pán Času). V 80 letech se dostal do povědomí i v Hollywoodu skrze role v nejrůznějších filmech. Hrál generála Maximilliana Veerse v Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder, řeckého ústředního záporáka Aristotla Kristatose po boku Rogera Moora v bondovce Jen pro tvé oči a Walthera Donovana v Indiana Jones a poslední křížová výprava. Propůjčil svůj hlas akromantuli, obřímu pavouku, Aragogovi ve filmu Harry Potter a Tajemná komnata. Zahrál si i krále Triopase ve filmu Trója. Z posledních rolí je výrazná role velmistra Pycella v HBO fantasy seriálu Hra o trůny.
V roce 2013 převzal Řád britského impéria (třída Commander) za své herecké zásluhy v oblasti dramatického umění.

CARA BUONO (herečka; USA)

Cara Buono se narodila a vyrostla v Bronxu v New Yorku. Aktuálně hraje Karen Wheeler v úspěšném seriálu společnosti Netflix, Stranger Things. Stejně tak ji diváci mohou vídat v roli ústředního protivníka Gamemnae/Gemmy Cooper v současné sérii seriálu Supergirl. Cara byla nominována na cenu Emmy za roli Dr. Faye Miller v seriálu Šílenci z Manhattanu. Předtím hrála např. Kelli Moltisanti v poslední sérii seriálu Rodina Sopranů. Objevila se také v množství dalších televizních projektů. Například v seriálech jako Lovci zločinců, Zákon a pořádek, Bratři a sestry, Pohotovost, Jak prosté a Námořní vyšetřovací služba. Zahrála si také hlavní ženskou roli ve filmu Pivní liga a Edith Banner ve filmu Hulk. Cara Buono propůjčila svůj hlas Sarah Angelo v anglickém dabingu hry Mafia.

EDWARD JAMES OLMOS (herec; USA)

Edward James Olmos v roce 1978 při konkurzu na jinou divadelní hru dostal nabídku si zahrát v připravovaném muzikálním dramatu Zoot Suit. Během doby, kdy hrál v této hře, obdržel ceny Los Angeles Drama Critics Circle, Theatre World Award a dokonce byl nominován na Tony Award. Herecké role přišly záhy na to. V roce 1982 přijal roli Gaffa po boku Harrisona Forda ve filmu Blade Runner. Po náročných vyjednávání ohledně kreativní kontroly se v roce 1984 stal se svou postavou poručíka Martina Castilla součástí populárního seriálu Miami Vice. Televizní seriál Battlestar Galactica získal během čtyř sérií nadšené recenze a stal se jedním z nejlépe hodnocených science fiction seriálů vůbec (včetně cen Peabody Award a několika Emmy). Edward James Olmos hrál hlavní roli admirála Adamy, srdce a duši celého seriálu (dokonce několik dílů Battlestar Galacticy režíroval a stejně tak snímek Battlestar Galactica: Plán). Edward se v poslední době objevil například v rolích vraždícího profesora Gellara v HBO seriálu Dexter, čestného vůdce Roberta Gonzalese v Agenti S.H.I.E.L.D., oslabeného mexického patriarchy Felipeho Reyese v Zákon gangu: Mayové nebo dokonce jako hlas Chicharróna v Disney animovaném snímku Coco.

HUGH QUARSHIE (herec; Velká Británie)

Hugh Quarshie se narodil v Ghaně, v současné době žije ve Velké Británii.
Mezi nejznámější role Hugha Quarshieho patří nesmrtelný Sunda Kastagir v kultovním snímku Highlander, kapitán Panaka v Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba a Ric Griffin v televizním seriálu Holby City (Hugh hraje Rica už 18 let a je nejdéle působícím hercem v daném seriálu). Hugh si také v roce 2007 zahrál roli Solomona, vůdce chudinského Hooverville ve dvou-epizodě seriálu Pán času (epizody „Dalekové na Manhattanu”/ „Evoluce Daleků”). Ztvárnil také roli poručíka Obotua ve snímku Wing Commander. Hugh se v poslední době objevil například v rolích vedoucího kontrarozvědky CIA Benforda ve snímku Rudá volavka nebo jako kouzelníka Mustafy Kamy ve snímku Fantastická zvířata: Grindewaldovy zločiny.

NEAL MCDONOUGH (herec; USA)

Neal McDonough se jako talentovaný a cenami ověnčený herec objevil během roku 2019 v několika hvězdných projektech. Nedávno ukončil natáčení druhé série Projekt Modrá kniha . Zároveň zazářil po boku Kevina Costnera v seriálu Yellowstone, produkovaným společností Paramount Network. Také se objevil jako Konrad Harlan, Tvůrce nového světa, v Netflixovém seriálu Půjčovna masa. Dostal také možnost si zopakovat svou roli Seana Cahilla v poslední sérii úspěšného seriálu Kravaťáci. V neposlední řadě se vrátí jako Damien Darhk v seriálu Legends of Tomorrow. Dříve si zahrál v projektech jako Bratrstvo Neohrožených, Minority Report, Captain America: První Avanger, Strážci Pořádku, Zoufalé manželky, Kráčející skála, Red 2 a další. Nedávno si zahrál v oceňovaném snímku Greater a v Neflixových filmech 1922Game over Man.

CHRISTOPHER LAMBERT (herec; Francie/USA)

Christopher Lambert započal svou hereckou kariéru několika menšími rolemi ve francouzských filmech a stal se slavným díky roli Tarzana ve filmu Příběh Tarzana, pána opic. Za roli ve filmu Podzemka byl Lambert v roce 1985 oceněn Césarem pro nejlepšího herce. Jeho nejznámější rolí je Connor MacLeod z kultovního dobrodružného fantasy snímku Highlander z roku 1986 a následující stejnojmenné filmové série. Lambert je také známý jako bůh hromu Raiden z první filmové adaptace video hry Mortal Kombat – Boj na život a na smrt z roku 1995. Nedávno se pravidelně objevoval v roli záporáků Marcela Janviera (alias „Chameleon”) v seriálu Námořní vyšetřovací služba L. A. a Bastiena Moreaua (alias „Korsičan”) v seriálu Černa listina.