Ostatní

Review

5 alb z poslední doby, která určitě stojí za poslech

Doba nahrává klidným večerům, které můžete podbarvit hudbou. Vybrali jsme pro vás 5 alb, která by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti.

Určitě cítíte, že se váš život v posledních dvou měsících zpomalil. I když vše nasvědčuje tomu, že se všichni pomalu začneme vracet do normálu, večerů kdy zůstaneme hezky v klidu našich domovů, ještě asi pár bude. Zkuste využít nastaveného času k poslechu zásadních hudebních počinů nedávné doby. Kdy jste si vlastně naposledy pustili celé album od začátku do konce?

Dali jsme dohromady 5 alb z poslední doby, která by neměla ujít vaším uším. Zabořte se tedy do křesel, otočte knoflíkem volume doprava a nasávejte všemi smysly energii, která se z uvedených počinů řine. Příjemný poslech!

 

Žánr: ambientní hudba a alternativní rock

Sedmnácté řadové album Nicka Cavea a jeho Bad Seeds, na kterém se Nick Cave vyrovnává se ztrátou svého syna Arthura, je počinem veskrze pozitivním. Zaposlouchejte se do upřímných příběhů, které složil uvědomělý stárnoucí muž. Hlavu vzhůru, život jde dál!

 

Billie Eilish  –  WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? 

Žánr: Pop, Electro pop

Debutové album americké zpěvačky a skladatelky Billie Eilish je temnou sondou do duše dospívajícího člověka, který bojuje se svými vnitřními démony. Smutku a sklíčenosti se v hudbě už  věnoval kdekdo, Billie Eilish je ale svým způsobem jiná, přináší něco nového a neoposlouchaného.

 

Thom Yorke – ANIMA

Žánr: Elektronika

Třetí sólové album zpěváka Radiohead. Název alba, stejně jako jeho témata odkazují na jednoho z nejslavnějších psychologů všech dob Carla Gustava JungaANIMA je ovlivněno hodně také spánkem a fenoménem denního snění.

 

Beyonce – Lemonade

Žánr: R&B

Šesté studiové album americké zpěvačky Beyoncé zpracovává téma manželské nevěry, ale dotýká se i postavení afroamerické ženy v dnešním světě. Deska je namíchána z více žánrů a tak si ná své přijdou nejen vyznavači r’n’b  ale i příznivci country či rapu.

Kendrick Lamar – To Pimp A Butterfly

Žánr: Hip Hop, Jazz Rap, Experimentální Hip Hop

Jeden z nejvlivnějších raperů současnosti Kendrick Lamar natočil desku na které opouští velká témata rasismu, společenského útlaku a afroamerické historie a vrací se ke své královské disciplíně − vyprávění příběhů. Zaposlouchejte se!