Hudba

Review

Skupina Coldplay vydala právě dnes svou zbrusu novou skladbu s názvem Higher Power

V posledních několika týdnech tajemné billboardy a příspěvky na sociálních sítích naznačovaly, že Coldplay se vrací. Ano, Coldplay jsou zpět i s novou písní pro rok 2021. Dnes, v pátek 7. května vyšla nová píseň „Higher Power“.

Asi jeden a půl roku po vydání posledního alba „Everyday Life“ se britská kapela vrací s novou písní, která má světovou premiéru právě dnes a nabídne tak první hudební předzvěst devátého studiového alba Coldplay, které by mělo zřít světlo světa ještě v tomto roce.

V posledních několika dnech vyvolala kapela senzaci po celém světě, když se na různých místech objevily billboardy na tajemné webové stránky www.alienradio.fm, které byly plné tajemných vzkazů. Twitterový profil sděloval „Přenos zahájen, zůstaňte v pohotovostním režimu“. Internetem se okamžitě začaly šířit divoké teorie a pokusy dešifrovat tento vzkaz. Hádání nyní skončilo.  

Minulý týden Coldplay oznámil novou píseň na Twitteru: „Higher Power je píseň, která byla vytvořena počátkem roku 2020 na malé klávesnici a umyvadle v koupelně. Produkoval ji Max Martin, skutečný zázrak vesmíru. Vyjde v pátek 7. května. Love c, g, w & j „ V hymnické písničce, čtveřice vybízí posluchače, aby využil svého potenciálu. „Je to jedna velká alegorie,“ prohlásil zpěvák Chris Martin v rozhovoru s francouzským ESA kosmonautem Thomasem Pesquetem, s nímž se Coldplay spoji v přímém přenosu. „Jde o to pokusit se najít astronauta v každém z nás. Člověka, který dokáže dělat velké věci“.

Coldplay - Higher Power (Official Audio // Extraterrestrial Transmission)

Žádné další detaily kromě jména producenta Maxe Martina skupina neprozradila, ale je zřejmé, že hra bude pokračovat. Dočkáme se nové desky? A bude se jmenovat Alien Radio? Doufejme, že další podrobnosti k novému albu budou již brzy.

„Higher Power“ bude mít svou živou premiéru příští týden na BRIT Awards v Londýně, kde Coldplay budou tuto velkolepou show zahajovat, právě touto zbrusu novou skladbou.