Hudba

Preview

Ólafur Arnalds představí album „some kind of peace“

Oceňovaný umělec, skladatel a producent Ólafur Arnalds se po vydání svého monumentálního alba some kind of peace vrací na pódia. V Praze zahraje 29. června 2022 ve Foru Karlín.

Vstupenky na koncert

Ólafur svými vystoupeními uchvacuje publikum po celém světě. Zve na cestu, na níž představuje svou dosud nejosobnější a nejsyrovější hudbu, vůbec poprvé hranou živě na pódiu. Jeho strhující a často silně emotivní vystoupení jsou cvičením v intimitě, prostorem pro umělce a publikum, kde mohou prostřednictvím hudby sdílet svou zranitelnost.

Vyprodané sály po celém světě

Jeho turné na podporu alba re:member z roku 2018 se setkalo s vysokým ohlasem kritiky. Na více než 150 koncertech Ólafur zahrál statisícům fanoušků a vyprodal některé z nejznámějších koncertních sálů světa, jako jsou Royal Albert Hall, Elbphilharmonie nebo Opera v Sydney.

Ólafur a jeho tým kolegů umělců a hudebníků hrají strhující představení, které spojuje jeho starší, současnou i novou práci. Jeho průkopnické samohrající klavíry Stratus na vystoupeních vytvářejí nečekané harmonie a překvapivé melodické sekvence, díky nimž je každé vystoupení jedinečné.


some kind of peace je album o tom, jak se uvolnit a je pozoruhodné svou otevřeností a upřímností. Arnalds vytvořil žánrově výjimečné album, které slouží jako tolik potřebný moment k zamyšlení. „Jestli se lidé na celém světě v měsících plných pandemie něco naučili, tak to, že přes všechny naše nejlépe připravené plány vždycky zvítězí chaos. Jediné, co můžeme dělat, je kontrolovat, jak reagujeme na to, co nám život dává.“

Ólafur Arnalds - saman (Sunrise Session II / Performance Video)

Ve světle všeho, co se děje, budou koncerty Ólafura Arnauldse o to více smysluplné, protože přináší uprostřed chaotické doby jedinečný klid, a to nejen prolínáním ambientní elektronické hudby s klasickými smyčci a klavírem.