Hudba

Preview

Metallica si už brousí zuby na pražské Letňany!

Již v neděli 18. srpna 2019 se do Prahy vrací legendární americká kapela Metallica. Poté, co minulý rok v rekordním čase vyprodala pražskou O2 arenu, se tentokrát představí v prostorách letiště v Letňanech! Váháte-li, zda na koncert vyrazit, zde je několik zásadních informací, které Metallicu staví na metalový piedestal.  

Metallica - koupit vstupenky

Metallica si už brousí zuby na Letňany! U toho musíte být…

 

Kapela funguje úspěšně již více než pětatřicet let

Metallica vznikla v Los Angeles v roce 1981 a o necelé dva roky později vydala i své debutové album. Deskou Kill ‚Em All si získala nejen fanoušky, ale i odbornou kritiku a titul samotný katapultoval skupinu mezi nejsledovanější heavy metalové kapely osmdesátých let. Nabitou popularitu Metallica již nikdy neztratila, ba naopak svoji fanouškovskou základnu každým dalším nosičem jen posilovala. 

Metallica má na svém kontě již deset studiových alb a zároveň i několik zásadních hitů, které fungují již několik dekád.

Metallica vydává nový materiál s velkým časovým odstupem. Například mezi posledním albem Hardwired… to Self-Destruct z roku 2016 a předchozí deskou Death Magnetic uplynulo celých osm let. I přesto Metallica stihla během své dosavadní kariéry vydat deset řadových alb a vytvořit několik hitů, které patří k tomu nejlepšímu, co kdy v heavy metalu vzniklo. Stačí zmínit singly Nothing Else Matters, Enter Sandman, The Unforgiven, Until It Sleeps nebo cover hitu Whiskey In The Jar.

Metallica: Enter Sandman (Official Music Video)

 

Kapela se vrátí do Prahy v rámci turné, během kterého v roce 2018 v rekordním čase vyprodala pražskou O2 arenu.

Metallica se naposledy v České republice představila v dubnu loňského roku, kdy beznadějně vyprodala pražskou O2 arenu. Tehdy patřila jejich show k tomu nejlepšímu, co v rámci koncertů rok 2018 přinesl, což potvrzují nejen reakce fanoušků, ale i odborné kritiky. Lze tedy očekávat, že se kapela pokusí tento status v Letňanech ještě trumfnout.

Metallica si doveze dva hvězdné hosty

Kromě americké kapely, jejích největších hitů a písní z poslední desky, se návštěvníci Letňan mohou těšit i na dvě hvězdná překvapení. Publikum rozehřeje norské seskupení Bokassa a dále i švédská heavy metalová kapela Ghost, která se proslavila svojí nekompromisní až hororovou image. Obě kapely nabídnou speciální festivalový set.

Metallicu u nás čeká open air představení, během kterého zahraje pro více než sedmdesát tisíc lidí.

Když se Metallica v Praze představila naposledy, zaplnila pražskou O2 arenu do posledního místa. Hranice dvaceti tisíc prodaných vstupenek však v žádném případě neuspokojila počet fanoušků v České republice a na Slovensku a na desítky tisíc se nedostalo. Vzhledem k tomu, že skupina si všech svých fandů váží, rozhodla se do našeho hlavního města vrátit a nabídnou open air show, která svou kapacitou vyjde maximálně požadavkům fanoušků. V neděli 18. srpna se tak v Letňanech sejde na sedmdesát tisíc milovníků heavy metalu.

 

Tak co, stále ještě nemáte jasno? Metallica je prostě legenda, kterou si nesmíte nechat ujít!!! Kdo ví, kdy si k nám opět najde cestu…

 

autor: dj.jakko