Hudba

Review

Jak se nejlépe připravit na prodej vstupenek? Zajistěte si ta nejlepší místa

Blíží se prodej vstupenek na vaší oblíbenou akci? Přinášíme pro vás přehled toho, co vše byste měli udělat před zahájením prodeje.

Blíží se prodej vstupenek na vašeho oblíbeného umělce? A víte, co můžete udělat pro to, abyste měli co největší šanci lístky získat? Tady jsou naše tipy, abyste na to byli maximálně připraveni. 🎫🤘🏼

Přihlaste se do svého Ticketmaster účtu včas a pokud je potřeba, aktualizujte si své heslo!

Chcete-li si zakoupit vstupenky na jakoukoli událost na Ticketmaster (i zahraniční), musíte si zřídit svůj účet na Ticketmaster v dané zemi, kde budete chtít akci navštívit.

Pokud již účet máte, měli byste se do něj přihlásit co nejdříve a ujistit se, že jsou v něm všechny údaje aktuální – ať už se jedná o heslo, údaje o vaší kartě nebo telefonní číslo. Doporučujeme vše udělat několik dní předem, nikoliv v den prodeje.

Ticketmaster vás bude pravidelně žádat o aktualizaci hesla, aby byla zajištěna bezpečnost vašeho účtu. Určitě ale nechcete, abyste si museli měnit heslo těsně před zahájením prodeje vstupenek a přišli jste tak o místa, která si chcete zajistit. Místo toho se pár dní před prodejem přihlaste ke svému účtu a aktualizujte si heslo, aby byl proces co nejjednodušší.

Co je Mobilní vstupenka? 📱

Mobilní vstupenka je elektronická forma vstupenky, která je dostupná prostřednictvím mobilní aplikace Ticketmaster i po přihlášení na webu. Žádné PDF, žádný tisk a žádný papír umožňují, že máte vstupenku vždy u sebe. Nemusíte tedy nic tisknout a vstupenku stačí ukázat v mobilu.

Aplikaci Ticketmaster si můžete stáhnout na Google Play nebo na App Store.

Seznamte se se službou Smart Queue

Pokud Smart Queue (neboli česky frontu) ještě neznáte, tak jde o způsob, jakým přehledně a spravedlivě rozdělujeme přístup ke vstupenkám pro tisíce fanoušků, kteří si chtějí zakoupit lístky na jednu akci. Fanoušci vstupují do virtuální čekárny ještě před zahájením prodeje a teprve poté se zapojí do Smart Queue – ta funguje jako „virtuální fronta“, která nám pomáhá efektivněji chránit vás a vaše vstupenky.

Čas, kdy se připojíte do čekárny, neurčuje vaše místo ve Smart Queue, proto doporučujeme připojit se alespoň 10 minut před zahájením prodeje.

Po zahájení prodeje se otevře Smart Queue a každý v čekárně získá místo ve frontě. Ti, kteří se do čekárny nepřipojili, budou zařazeni na konec fronty.

Tady jsou další tipy:

Přihlaste se ke svému účtu na Ticketmaster alespoň 10 minut před vstupem do čekárny. Urychlíte tak pozdější nákup.

Potvrďte, že máte na svém účtu platnou formu platby s aktuálními e-mailovými a fakturačními údaji. Usnadníte si tak odbavení u pokladny.

Odolejte nutkání obnovovat. Stránka se automaticky obnoví, jakmile vstoupíte do Smart Queue.

Sledujte čas! Jakmile na vás přijde řada, vaše místo je po dobu 10 minut rezervováno.

Všeobecně platí, že vstupenky jsou vždy závislé na dostupnosti, poptávce a nejsou předem garantovány.

Co znamená „limit vstupenek“?

U mnoha akcí je stanoven limit pro nákup vstupenek. To znamená, že každý člověk si jich může zakoupit pouze určitý počet na danou akci. Toto omezení se zavádí proto, aby mělo co nejvíce lidí spravedlivou šanci koupit si lístky.

Pokud nakupujete pro skupinu, ujistěte se, že jste si před vstupem do prodeje limitu vědomi. Pokud limit překročíte, musí se o nákup dalších vstupenek pokusit jiná osoba s jiným účtem Ticketmaster a jinou kartou.

Upozornění: Veškeré transakce, které budou detekovány jako nákupy botů, patroni vytvářející duplicitní účty za účelem nákupu více vstupenek, než je limit, nebo jakákoli akce, která naznačuje podezřelý nákup nad limit vstupenek, mohou být zrušeny.

Proč nemám přístup ke svým vstupenkám ihned?

U mnoha událostí dojde ke zpoždění doručení vstupenek, což znamená, že ve vašem účtu/aplikaci Ticketmaster se zobrazí potvrzení s textem „Toto není vaše vstupenka“.

Zpoždění dodání vstupenek může být z mnoha důvodů. Mimo jiné proto, aby se zabránilo překupnictví vstupenek a zajistilo se, že vstupenky zůstanou v rukou věrných fanoušků.

Po zakoupení vstupenek obdržíte potvrzovací e-mail jako doklad o nákupu. Toto však NENÍ vaše vstupenka. Kupující vstupenek obdrží blíže k datu konání akce informace o tom, kdy budou vstupenky k dispozici.

Rady a tipy pro zvýšení šancí na získání vstupenek

>>> Ujistěte se, že máte účet u Ticketmaster.
Před zahájením prodeje vstupenek si zajistěte základní informace tím, že se přihlásíte a zkontrolujete svůj účet Ticketmaster předem. Pokud účet Ticketmaster nemáte, nezapomeňte se předem zaregistrovat na Ticketmaster.cz či v jiné zemi.

>>> Přihlaste se do svého účtu Ticketmaster předem.
Nezapomeňte si předem třikrát zkontrolovat, zda máte správně vyplněná hesla, údaje o účtu a fakturační údaje, abyste se při pokusu o vyřízení objednávky nemuseli na poslední chvíli potýkat s aktualizacemi účtu.

>>> Mějte otevřené možnosti s volbou „Nejlepší dostupné“.
Ušetřete čas vyhledáváním s volbou „Nejlepší dostupné“, což rychle prohledá všechny sekce – je to rychlejší než prohledávání sekcí jednu po druhé.

>>> Mějte přehled o čase.
Na celý postup nákupu vstupenek se vztahuje časový limit. Nezapomínejte sledovat časovač na obrazovce a procházejte stránkami zpracování co nejrychleji (to je ještě snazší, pokud jste dokončili fázi nastavení účtu, kterou jsme zmínili výše).

>>> Neobnovujte webovou stránku
Během čekání v čekací místnosti odolejte nutkání obnovovat stránku. Stisknutí tlačítka obnovení znamená, že přijdete o své místo ve frontě, a i když to může být frustrující, trpělivost je jediným způsobem, jak v této hře zvítězit! Ticketmaster je vybavený sofistikovanými systémy pro co nejrychlejší zpracování nákupu vstupenek. Systém řazení do fronty, který se zobrazí na obrazovce, vás tak co nejdříve zařadí do čela fronty.

>>> Nezapomeňte: fanoušků je hodně.
Předpokládáme, že se jedná o velmi oblíbenou akci. Když jde do prodeje populární událost, stovky a někdy i tisíce zákazníků se snaží zakoupit vstupenky ve stejnou dobu. Vstupenky se prodávají tak dlouho, dokud jsou volná místa. Je-li akce populární, vstupenky jdou velmi rychle na odbyt.

Nezapomeňte se řídit výše uvedenými tipy, ať máte co největší šanci! 💃🏼