Hudba

Preview

Fource Live: série koncertů, které zanechají stopu

Hudební produkce konečně živě i s diváky. Nepropásněte možnost zažít mladé české kapely, které se hlásí o své místo na výsluní. Objevujte!

Vstupenky na koncerty v rámci série Fource live

Koncertní série Fource live, zaměřená na hudebníky z domácí scény představí vždy dva domácí interprety, kteří zahrají v komorním prostředí pražského klubu Chapeau Rouge.

Vystoupení budou přístupná veřejnosti (vždy v souladu s aktuálním nařízením a za přísného dodržování hygienických standardů) a zejména z nich vznikne profesionální záznam, který bude brzy poté přístupný nejen těm, kteří nebudou moci přijít do klubu. Už teď se můžete těšit na 4 dvojáky, které podle všeho budou stát za to.

Jako první se 12. června představí Favorite Obsession Good Times Only

Mostecká dreampopová kapela Favorite Obsession v čele s Karolínou Nodesovou se na české scéně pohybuje teprve od roku 2018. Hudba připomínající vintage nahrávky z 60. a 70. let je plná hutného reverbu a milostných zpovědí. Se singlem Save Me bodují v letošním ročníku Startéru Radia Wave, ve kterém se umístili v rámci posluchačského hlasování na vrcholu žebříčku.

FAVORITE OBSESSION - MARSHMALLOWS (Official video)

Milovníci pěkných chvil, kapela Good Times Only, kteří s hitem Letní třešně bejvaj nejsladší vyhráli Startér Radia Wave, aktuálně chystají svou debutovou desku. Indiepop přesahující do denního snění se svými texty vybízí býti soundtrackem pro každý teenagerský rozchod. Před rokem si střihli support před Gusem Dappertonem ve vyprodaném Rock Café.

Good Times Only - Tvůj kluk (Oficiální klip)

 

25. června v pražském klubu Chapeau Rouge uslyšíte kapely Cold Cold Nights a Dné

Cold Cold Nights, pražská indierocková kapela se žánrovými přesahy do folku, post rocku a ema. Své debutové album vydali na jaře 2017 a vysloužili si za něj nominaci na cenu Apollo i Anděl (kategorie alternativa). Jejich koncerty jsou příznačné intimní atmosférou a značným dynamickým rozsahem. V současnosti připravují druhou desku, a tak koncertují jen výjimečně.

Studio Session: Cold Cold Nights

Hudba Ondřeje Holého alias dné vypráví příběhy o prchavých vztazích kombinací klavírních melodií, terénních nahrávek a organických beatů. S debutovou deskou These Semi Feelings, They Are Everywhere (2016, Majestic Casual), na které pracoval šest let, vyhrál tři hudební ceny (Vinyla, Apollo, Anděl) a vzbudil pozornost médií jako Nowness nebo Noisey. O dva roky později složil hudbu pro dokumentární film Nic jako dřív, která byla následně vydána i jako soundtrack. Jeho skladby mají přes 16 milionů poslechů na Spotify.

Dné @ Radio Wave Live Session v Olomouci

 

Elektronický projekt Bratři spolu s elektropopovou Margo zahrají v Chapeau 2. července 2020.

Bratři – dvojčata Jiří a Ondřej Veselí se žánrově pohybují mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Bratři za sebou mají třeba předskakování Elderbrookovi ve vyprodaném Futuru nebo vystoupení na prestižním showcasu Eurosonic a momentálně pracují na své debutové desce.

Bratři - Monarch (Official Video)

Projekt Margo Anety Martínkové  vznikl společně s producentem Tomášem Havlenem, naživo ji pak doprovází další hudebníci. Její debutová deska First I Thought… vyšla na labelu Bad Names a kromě ocenění za objev roku v cenách Vinyla byla nominovaná na Vinyla v kategorii deska roku, na cenu Apollo 2019 a na cenu Anděl 2019 v kategorii alternativa & elektronika.

Margo: Radio Wave Studio Session

14. července se představí melancholická písničkářka Amelie Siba společně s jedním z posledních přírůstků na domácí kytarové scéně Chief Bromden

Mladá naděje české nezávislé scény, Amelie Siba, ve svých sedmnácti letech vydala již několik singlů a EP It Was Nice to Meet You, na jehož vzniku se podíleli třeba i členové kapely Mayen. Na začátku května zvítězila v soutěži mladých talentů 1band2play a vydala svůj debut Dye My Hair. Její tvorba je křehká a melancholická, silné melodie doprovází dospělé texty a i na živých vystoupeních se jedná o velice příjemný a intimní zážitek.

Amelie Siba: Paternoster Session

Chief Bromden – členy poměrně čerstvého přírůstků české kytarové scény můžeme znát např. z kapel Manon Meurt nebo Ghost Of You. Původně čtyřčlenný projekt bez vokálů hraje dynamický post rock a po přibrání zpěváka nahrála svůj debut Slunovrat, který letos v dubnu vyšel na platformě FullMoon Forum. Ve své tvorbě plného chaotických math rockových pasáží se mrknutím oka dostanou k chytlavým melodiím a vytváří tak posluchačsky velice zajímavý celek.

Chief Bromden - Sklářská (Chemko Live 2019)