Hudba

Preview

Down By The River Thames – živé vystoupení Liama Gallaghera

Liam Gallagher ohlašuje živé vystoupení s názvem Down By The River Thames, kde zazní jak jeho sólové písně i tak písničky kapely Oasis.

Vstupenky

Ikonický britský rocker Liam Gallagher ohlásil své živé vystoupení s názvem Down By The River Thames, kde zazpívá jak písně ze svých dvou sólových alb, ale i klasiku od Oasis, z nichž některé již dlouho nezpíval. Koncert se koná v sobotu 5. prosince a v prodeji je od 13. listopadu.

Bývalý frontman skupiny Oasis lákal na tuto událost své fanoušky už začátkem tohoto týdne, „Bratři a sestry mějte oči na stopkách a uši otevřené. Mám pro vás nebeské oznámení… v pondělí, no tak, vždyť znáte LG …“. Na jedinečném představení v přímém přenosu zazní skladby z alb As You Were a Why Me? Why Not , spolu se skladbami Oasis, z nichž některé nebyly naživo slyšet posledních deset let. Všechny vstupenky v předprodeji jsou limitovanou edicí, pamětní vstupenkou s ilustrací, vytvořenou jen pro toto představení. Tohle bude BIBLICKÉ, nenechte si to ujít.

Liam Gallagher – Shockwave (Official Video)

Za dob Oasis

Oasis původně založili v Manchesteru v roce 1991 Gallagher (zpěv, tamburína) a Paul Arthurs (kytara), Paul McGuigan (basová kytara) a Tony McCarroll (bicí), než se ke skupině přidal Gallagherův starší bratr Noel Gallagher (sólová kytara) pátý člen. Kapela v roce 1994 vydala své debutové album Definitely Maybe, jenž posbíralo mnoho rekordů, stalo se například nejrychleji prodávaným debutovým albem všech dob ve Spojeném království. Celosvětově se prodalo více než 8 milionů kopií. Do roku 2009 vydali dalších 6 studiových alb. Britští rockeři dodnes prodali přes 75 milionů alb po celém světě, což z nich dělá jednu z nejúspěšnějších rockových kapel všech dob. 

Sólová dráha

Vzhledem k tomu, že se skupina rozpadla, Liam zahájil svou úspěšnou sólovou kariéru. Vydal dvě komerčně i kriticky úspěšná sólová alba. V roce 2017 „As You Were“ (ve Velké Británii získalo album platinovou desku) a v roce 2018 „Why Me? Why Not“ (britský nejrychleji prodávaný vinyl roku 2019).