Hudba

Preview

Aurora vydává své nejnovější album

Čekání je konečně u konce! V pátek 21. ledna 2022 vyšlo nové album "The Gods We Can Touch" elfí zpěvačky AURORY. Album kombinuje nové i známé zvuky norské popové zpěvačky. Od roku 2019 jsme od ní neslyšeli žádné nové album, a o to víc se na hudební podívanou z Norska těšíme v červnu ve Foru Karlín.

Vstupenky

Lyrický zázrak

Norská popová zpěvačka Aurora Aksens, narozená v roce 1996 v norském Stavangeru, cítila silný vztah k hudbě a hlubokým textům již od útlého věku. Její talent naplňovat texty hlubokými emocemi a výpověďmi se projevil už ve dvanácti letech. Aurořiny hity jako „Running With The Wolves“ nebo „Runaway“ se staly celosvětovými hity a dodnes je najdete v mnoha playlistech našich poskytovatelů streamované hudby.

Hit „Runaway“ napsala sama, když jí bylo pouhých dvanáct let, a vydala ho až po letech v roce 2015, kdy ji její matka konečně přesvědčila o jejím mimořádném talentu. Známé popové ikony jako Billie Eilish se nechaly inspirovat tímto superhitem a na hudbě Aurory postavily své vlastní hudební základy.

Aurora nikdy nechtěla být středem pozornosti, tato umělkyně narozená v Norsku je velmi tichá a milující přírodu. Mezitím si však zvykla na ruch kolem sebe a své hudby a cítí se stále lépe, když vystupuje živě pro své fanoušky.

Jedna zajímavost! Aurora miluje chemii a fyziku a dokázala by si představit kariéru v tomto oboru. Jsme rádi, že se nakonec rozhodla pro hudební kariéru!

Její hudba kombinuje popové a pulzující beaty s hlubokými texty. Každá z jejich písní vás přenese do kouzelného světa snů ve Skandinávii. Okamžitě se vám v představách vynoří obrazy lesů, norských fjordů a mlhavé krajiny. Sama Aurora dokonale podtrhuje svou hudbu svým elfským a nádherně jemným zjevem.

Jiný typ člověka?

Jejím osobním vrcholem roku 2019 bylo vydání třetího alba „A Different Kind Of Human“, které bylo druhou částí předchozího alba „Infections Of A Different Kind“. Tematicky z toho vychází album plné hlubokých textů mimo jiné o naší velmi křehké přírodě a životním prostředí, které je našimi činy neustále ohrožováno.

Navzdory těžkým a silným textům předává hudba hluboká poselství příjemným způsobem a udržuje tak posluchačovu pozornost stále napjatou a soustředěnou na hudbu.

„The Seed“ je silná, popová píseň, která nám připomíná, jak nesmyslné jsou peníze a jak důležité je přijmout a pečovat o přírodu a životní prostředí.

Až padne poslední strom a řeky budou otrávené. Peníze se nedají jíst, to ne.“

The Gods We Can Touch

Aurora nyní vydala své nové a podmanivé album „The Gods We Can Touch“ s celkem 15 skladbami, které vyšlo 21.1.2022. Na jejím jedinečném uměleckém díle je obzvláště vzrušující struktura alba, která nás zavádí do různých charakterů mladé umělkyně i do perspektivy různých sférických bytostí a bohů. To vytváří mystický a zároveň moderní a hluboký celkový dojem, který vás zavede do zcela jiných světů. Samozřejmě stále nechybí obvyklé popové pasáže s občasnými hlubokými a rychlými basy, které už od Aurory znáte a milujete.

Pokud máte také chuť poslechnout si svěží a jedinečné dílo norského umělce, pak tak můžete udělat například na Spotify.