Hudba

Preview

Andrea Bocelli oznámil livestreamový koncert

Andrea Bocelli vydává nové album Believe včetně nového videoklipu "Amazing Grace" s Alison Krauss. Zároveň oznamuje livestreamový koncert "Believe in Christmas", který se uskuteční živě z Teatro Regio di Parma v Itálii 12. prosince 2020. V prodeji bude tento koncert od 20.11.2020.

Vstupenky

V pátek 13. 11. 2020 vydal světoznámý tenorový pěvec Andrea Bocelli své nové album s názvem Believe – jeho osobní sbírka písní oslavující sílu hudby k uklidnění duše, písně, které přinášejí víru. Toto album Andrea Bocelli nahrával na přelomu srpna a září v Praze v hostivařských studiích Českého národního symfonického orchestru.

Neopakovatelný živý přenos z proslulého operního domu

V ten samý den, rovněž Andra Bocelli oznámil datum svého livestreamového koncertu „Believe in Christmas“, který se uskuteční naživo z velkolepého operního domu Teatro Regio di Parma v Itálii 12. prosince. Tato jedinečná událost s významnými hudebníky a speciálními hosty, bude streamována fanouškům po celém světě. Bocelli se pro tento projekt spojil s kreativním ředitelem Francem Dragonem (známým především pro jeho průkopnickou práci s Cirque Du Soleil), aby vytvořili jedinečné, magické představení letošní sezóny. Máme se tedy opravdu na co těšit.

Nové album přinášející víru

Album Believe je výběrem skladeb, které Bocelliho v průběhu let inspirovaly a naplňovaly. Objeví se zde např. duet s mnohonásobnou držitelkou Grammy, Alison Krauss s písní Amazing Grace, duet s další celosvětově uznávanou zpěvačkou Cecilií Bartoli, dříve nevydaná skladba od zesnulého, skvělého italského skladatele Ennia Morricona, stejně jako „Gratia Plena“ – závěrečná píseň kriticky uznávaného nového filmu Fatima. Bocelli také pro toto album složil vlastní provedení „Ave Maria“ a „Padre Nostro“.

Andrea Bocelli and Alison Krauss – Amazing Grace

Témata tohoto alba jsou pro Bocelliho velice osobní. Sám Bocelli k tomu říká toto: „Celý koncept alba Believe je založen na třech slovech: víra, naděje a láska. Jedná se o tři božské ctnosti křesťanství, přesto zcela nezávislé na jakékoli náboženské víře, jsou to tři neobyčejné klíče, které dávají smysl a úplnost životům každého z nás.

Život a kariéra

Muzikálně nadaný již od narození, Andrea Bocelli je jedním z nejznámějších pěvců současné doby. Bocelli patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější interprety současnosti. Jeho tvorba se pohybuje mezi romantickým popem a klasickými áriemi a oslovila miliony fanoušků. Rodáka z vesnice Lajatico v Toskánsku v roce 1992 při konkurzu objevil jeho krajan Zucchero. Své první album Il mare calmo della sera vydal Bocelli v roce 1994, zazářil ale až o tři roky později Romanzou.

Během své kariéry trvající více než čtvrt století Bocelli spolupracoval s řadou velkých hvězd včetně Luciana Pavarottiho, Ariany Grande, Jennifer Lopezové, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett a mnoho dalších.

Zpěvák vystupuje po celém světě, několikrát byl i v Česku. Na svých koncertních turné spolupracuje i s Českým národním symfonickým orchestrem. S ním vystoupil mimo jiné v Praze v letech 2003, 2005, 2013, 2015 a naposledy v dubnu 2018 ve vyprodané O2 Areně.