Hudba

Interview

Alvaro Soler ohlašuje „Magia European Tour 2022“ a rozpovídal se o novém albu Magia

Alvaro Soler vyráží na turné MAGIA EUROPEAN TOUR 2022.
Informace o předprodeji vstupenek a rozhovor s Alvarem Solerem najdete právě na této stránce.

Letní hity a kouzelné okamžiky všedního života, španělský zpěvák Alvaro Soler se vrací do Prahy. Pro výstižné pojmenování úspěchů hudebníka Alvara Solera a jeho hvězdné hudební dráhy lze jen těžko hledat jiné slovo než senzace. Autor letních hitů jako Sofia nebo La Cintura, které si poslechly bez nadsázky miliardy posluchačů, chystá na letošní léto svou třetí desku MAGIA.

Předobjednejte si album MAGIA a získejte přístup ke vstupenkám před ostatními

Pokud si nové album předobjednáte nejpozději do 20. dubna do 13 hodin, získáte možnost zakoupit vstupenky v předprodeji již od 21. dubna 2021 od 12 hodin! Více na ALVARO SOLER „MAGIA EUROPEAN TOUR 2022″

ALVARO SOLER

chystá na letošní léto své třetí řadové album. Jeho předobjednáním do 20.4.2021 do 13 hodin získáte přístup k dřívějšímu nákupu vstupenek.

Předobjednat album Magia

Ticketmaster Presale

Jednoduchý způsob, jak získat vstupenky na koncert Alvara Solera před ostatními, je využít Ticketmaster Presale. Již v pátek 23. dubna 2021 ve 12 hodin se u nás začnou prodávat vstupenky na koncert Alvara Solera dne 19.3.2022 v pražské Tipsport Areně a jediné, co k tomu potřebujete, je účet na Ticketmaster.cz″

Alvaro Soler v rozhovoru o nové hudbě, živých koncertech i Covidu

V poslední době jste si dal od hudby pauzu. Jaké to je, být zase zpátky?

Alvaro Soler: Je to skvělý pocit!! Minulý rok jsem si připravil mnoho zajímavých věcí a nemůžu se dočkat, až to všem budu moci říct a budu smět s lidmi sdílet mou hudbu! 🙂

Myslíte, že jste se umělecky rozvinul během toho času? Změnil se nějak proces vaší tvorby nebo aspekty vaší hudby?

Alvaro Soler: Ano, samozřejmě. Myslím si, že se měním časem a zkušenostmi. Nové album určitě bude mít více nových experimentárních prvků a nástrojů. Měl jsem možnost a více času se soustředit na věci, které jsem vždy chtěl zkusit a psát o nich.

Poslech vaší hudby dodává lidem okamžitý pocit štěstí. Ve videoklipu, k písni “Magia”, jste dokázal do Německa přinést krásné prázdninové počasí a atmosféru. Jaký je to pocit, mít tu možnost ovlivnit lidi vlastní hudbou?

Alvaro Soler: Děkuji moc! Vždy se snažím dát do každé písně srdce a veškerou energii, a myslím si, že to můžete cítit, když to slyšíte! Magia je jako nabitá šťastná/energická bomba, která každou chvíli expoloduje.

Alvaro Soler - Magia

Kde sbíráte inspiraci k hudební tvorbě?

Alvaro Soler: Většinou píši o osobních zkušenostech, takže se inspiruji životem. Je pravda, že během Covidu je to náročnější, ale ve chvílí, kdy jsem mohl vyrazit ven, tak vše bylo hned lepší.

Život každého člověka se v souvislosti s COVID 19 obrátil naruby. Jak vás pandemie ovlivnila osobně i jako umělce?

Alvaro Soler: Ano ovlivnila. Otevřelo mi to oči a naučilo všímat si i menších věcí kolem mne. Naučil jsem se mít radost z maličkostí, jako je objetí mých rodičů, pití piva v baru, a sledování západu slunce.

Existuje interpret, který vás, jako umělce inspiruje?

Alvaro Soler: Ano, mnoho! Juanes, Shakira, John Mayer, J Balvin.

Nejen vaše hudba a hudební videa, ale i vaše energické vystupovaní, přináší lidem spoustu radosti. Co pro vás znamená vystupování před živým publikem?

Alvaro Soler: Koncerty jsou místem, kde mám možnost se spojit se svými fanoušky! Vidíme se, můžeme se společně smát, zpívat, a tančit. Během koncertu se toho děje mnoho, a je tam neuvěřitelné množství energie, která probíhá mezi pódiem a lidmi v ochozech. Miluji to, a moc mi to chybí!

Které songy zpíváte naživo nejraději?

Alvaro Soler: Miluji zpívat La Cintura, protože na konci nechám každého zpívat acapella a není lepší pocit, než slyšet takto zpívat dav! Pořád mám husí kůži (smích).

Alvaro Soler - La Cintura

Anglický jazyk dominoval v rádiích po celém světě, a to i v neaglicky mluvících zemích. To se během posledních letech změnilo i díky umělcům jako jste vy. Co pro vás znamená zpívat v rodném jazyce?

Alvaro Soler: Samozřejmě je to pro mne přirozené. Je to skvělé. A je úžasné vědět, že i fanoušci mimo Španělsko, cítí moji hudbu!

Nemůžeme se dočkat vydání alba “Magia” v červenci letočního roku. Co od nového alba můžeme očekávat?

Alvaro Soler: Také se nemohu dočkat (smích). Bude to plné radosti, ale i několika melancholických momentů. Album bude cestou mých nových zkušeností.

Jak se nové album liší od těch předešlých?

Alvaro Soler: Je více experimentární. Jsou na něm nové hudební nástroje, které sbírám během svých cest po různých zemích a má v sobě spoustu skvělých nových vibrací! Nemohu se dočkat.