Rozhovory

Dabing jsem zkoušel už ve 12 letech. Baví mě na tom ta svoboda, říká Michal Holán v podcastu Stagedive

Herec a dabér Michal Holán si s námi v podcastu Stagedive povídal o tom, co všechno stojí za profesí dabingu. Poslechněte si celý díl na YouTube nebo Spotify.

Máte špatný den? Tenhle díl vám zaručeně zvedne náladu! Jak už je to pro Michala Holána typické, i tentokrát k nám do studia dorazil s úsměvem od ucha k uchu, a necelá hodina našeho povídání se nesla ve znamení nejen spousty smíchu, ale taky zajímavých informací o zákulisí dabingu.

Probírali jsme vše od toho, jak vlastně dabing vzniká, co všechno člověk musí umět, aby ho mohl dělat a jak proces dabování probíhá. Ale probrali jsme třeba taky jeho recept na věčně pozitivní náladu nebo jsme zjistili, proč si přes léto dává na tři měsíce téměř volno.

Michal Holán se dabingu věnuje už 20 let a za tu dobu propůjčil svůj hlas stovkám filmových a seriálových postav. Můžete ho znát třeba jako Alfreda Linguiniho z Ratatouille, Barleyho z Frčíme, Nešiku ze Šmoulů, Mortyho z Rick a Morty, nebo na něj narazíte téměř v každém filmu s Channingem Tatumem.

Ponořte se do premiérového dílu podcastu Stagedive od Ticketmasteru, který moderuje Nela Vítová a Martin Vévoda.

Poslouchejte na YouTube s videem:

Dabing jsem zkoušel už ve 12 letech. Baví mě na tom ta svoboda. | Michal Holán

Pro poslech na Spotify klikněte sem.