Ostatní

Review

5 hudebních filmů, které stojí za to vidět

Hudebních filmů vzniká celá řada a jen za posledních několik let těch zajímavých napočítáte desítky. Vybrali jsme pro vás 5 filmů, kde hlavní roli hraje hudba a po jejichž zhlédnutí vám budou ještě dlouho znít filmové melodie v hlavě.

Bohemian Rhapsody

Film plný skvělé hudby kapely Queen a osobních eskapád a životních milníků jejího frontmana Freddieho Mercuryho. Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny , její přínos populární hudbě 20. století je enormní.

Bohemian Rhapsody | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

 

Zrodila se hvězda (A Star Is Born)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Tento film je už čtvrtou adaptací stejného námětu, nejstarší je z roku 1937! Poslední verze filmu o kterém je řeč, získal v roce 2018 pět nominací na Zlatý glóbus, sedm nominací na Filmovou cenu Britské akademie a osm nominací na Oscara. I když Oskara snímek nezískal, rozhodně stojí za to vidět, jak to hlavním hrdinům na pódiu vedle sebe sluší…a slyšet, jak krásně jim to oběma zpívá.

A STAR IS BORN - Official Trailer 1

 

Whiplash

Film Whiplash je hudební jízdou, která vás jako prudká řeka strhne a už nepustí. Mirka Spáčilová o tomto filmu napsala: „Whiplash trochu připomíná baletní Černou labuť – chorobnou až smrtící touhou po úspěchu. Dojde i na soutěž, ale tohle není Superstar, nýbrž válka o každý tón a hlavně tempo. Rychleji, rychleji, až se pot mísí s krví z rozedřených prstů – nad rivaly stojí Simmons coby zábavný lotr, který si s žáky pohrává, rozeštvává je, vyznamenává i zatracuje.“

Whiplash TRAILER 1 (2014) - J.K. Simmons, Miles Teller Movie HD

 

Pátrání po Sugar Manovi (Searching for Sugar Man)

Pátrání po Sugar Manovi vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: velké rockové hvězdy 70. let, která o své slávě neměla zdání.

Starší dokumentární snímek sleduje snahu dvou Rodriguezových fanoušků, kteří touží zjistit, co se opravdu stalo s jejich hrdinou. A tomu, co objeví, se sami nestačí divit! Film byl oceněn Oscarem v kategorii Nejlepší dokumentární film roku 2013

Searching for Sugar Man Official Trailer #1 (2012) - Documentary HD

 

Straight Outta Compton (Rapeři z Comptonu)

Straight Outta Compton je nekompromisní životopisné drama plné skvělé muziky a ostrých textů. Název odkazuje k prvnímu albu černošské rapperské skupiny N. W. A., která položila v roce 1988 svými songy základy gangsta rapu a zapsala se zlatým písmem do historie hip-hopu. Straight Outta Compton za zhlédnutí rozhodně stojí, bez ohledu na to, zdali jste, či nejste fanoušky právě tohoto hudebního stylu.

Straight Outta Compton (2015) | Official Theatrical Trailer | NWA Movie | MTV