Hudba

Preview

Zveme vás na klubové novinky

Nechte se od nás pozvat na podzimní metalové novinky do pražských klubů.

Příští rok 8.11.2021 si na strahovskou Sedmičku budete moci skočit do pitu pro pořádnou zlomeninu. S novou deskou „Fracture“ totiž přijede skotská pětice Bleed From Within, která se svou modernou, kde ve vytříbeném progresivním mixu metalcoru a melodického deathu nepřevažuje ani jedna z ingrediencí, doveze, jak je jejich dobrým zvykem, devastující show, kde to jiskřící spoluprácí dvou technicky vyzrálých kytaristů a tepající groove rytmiky pokaždé tepe, jak pod pneumatickým bucharem. Zapomeňte na komerční smrad a laciné zpívánky, v kotli i na podiu to bude vřít jak v papiňáku!
Ve zkratce: Bleeds se svými supporty na Sedmičce? To bude hukot!

BLEED FROM WITHIN – Fracture (OFFICIAL VIDEO)

Další podzimní peckou pro rok 2021 budou severští Borknagar. Ti nám odhalí skutečný sever 22.11.2021 ve Futuru. Borknagar s jedenáctým albem „True North” uhodili hřebíček na hlavičku, neb se mluví o nejpůsobivější kolekci jejich více než 25leté kariéry. Nenapodobitelný naturel a estetika severské přírody skrze harmonické kytary, klávesy a nádherné zpěvy tu cítíte v každém tónu. Speciálními hosty na turné jsou atmosférické folk blackovky SAOR a CÂN BARDD. Posluchači se za rok mají nač těšit.

BORKNAGAR – Voices (OFFICIAL VIDEO)

Dnešní novinkou jsou nekompromisní crossoveroví Clawfinger, kteří se po čtyřech letech vrací do České republiky a nabízí to, co si věrný fanoušek jejich divokého rapmetalu nemůže a ani nechce nechat ujít, klubový koncert! 6.11.2021 provětrají sympatičtí Skandinávci podzemní prostory pražského klubu Roxy a po památném vystoupení v Abatonu je jasné, že se máme nač těšit.
Od okamžiku, kdy poprvé zazářila jejich severská hvězda, uplynulo již neuvěřitelných jednatřicet let. Zatímco debutovým albem z raných devadesátek „Deaf Dumb Blind“ rozkopali do té doby zaběhnuté postupy na tvrděrockové scéně a doslova šokovali veřejnost svým provokativním a svou kritikou stále aktuálním singlem “Nigger”, dostává se kapela během dalších desetiletí i do lehce odlišných stylových poloh, protože v jednom žánrovém šuplíku by se dle vlastních slov, utloukli navzájem. Po posledním studiovém počinu z roku 2007 se nyní schyluje k nové desce, kterou by následující turné mělo podpořit a ukázat Clawfinger v plné neutuchající síle a nepolevující ve svých názorech na Svět a dění okolo sebe.  

Clawfinger – Nigger [Official Video]