Hudba

Preview

Nepískejte v zákulisí, Engelbert Humperdinck to nemá rád!

Už za pár dnů v pražské Lucerně zazní všechny největší hity Engelberta Humperdincka. Král romantických balad, který dodnes patří mezi nejpopulárnější evropské interprety na sebe upozornil již v roce 1966 písní Dommage, Dommage. Z charismatického britského zpěváka se tak přes noc stala hvězda.

Vstupenky na koncert zde

Fanoušci se samozřejmě mohou těšit i na píseň Release Me.

Byla to ta správná píseň. Jsem velmi hrdý na to, že moje provedení je zapsáno v Guinnessově knize rekordů. V hitparádách se držela 56 týdnů a zabránilo Beatles „Penny Lane“ dostat se na první místo.

vzpomíná Engelbert Humperdinck na další průlom ve své kariéře
Engelbert Humperdinck - Please release me - 1989

Přemýšleli jsme jakou pikantnost či zajímavost bychom vám na tohoto mimořádného popového zpěváka a skladatele prozradili. Třeba to, že si před představením, dává v šatně nohy nahoru, aby si dal desetiminutového šlofíka. To je vcelku běžný zvyk, ale má však ještě jeden netradiční rituál, který si nikdy nedovolí neprovést, když někdo píská v zákulisí.

V showbyznysu to přináší smůlu. Když to někdo udělá, musím tu smůlu prolomit tím, že vyjdu ze šatny, třikrát se otočím, pak kopnu do dveří a řeknu sprosté slovo. Neptejte se mě, jak to začalo, ale vždycky jsem dělal tenhle šílený rituál,

vysvětluje Humperdinck proč opravdu nechce, aby někdo ze zákulisí před koncertem pískal.