Hudba

Review

10 důvodů proč si nenechat ujít koncert kapely MUSE

MUSE se již 26. května 2019 vrátí do Prahy. Pokud ještě váháte, zda na koncert jít, a na jejich pražskou show jste si v naší síti ještě nezakoupili vstupenky, zde je deset důvodů, které vám ve vašem rozhodnutí jednoznačně pomohou.

Vstupenky na koncert MUSE

10 důvodů proč si nenechat ujít koncert kapely MUSE

1. Muse v minulém roce vydali skvělé studiové album, v rámci jehož světového turné přijedou i do České republiky.

Deska Simulation Theory vyšla v listopadu minulého roku a setkala se se skvělým přijetím nejen ze strany fanoušků, ale i odborné kritiky. Na její vydání upozornila kapela již v roce 2017 singlem Dig Down, který svým zvukem dával vzpomenout na jejich obrovský hit Madness. Kolekci jedenácti nových písní zaštítili přední světoví producenti, mezi kterými nechybí například věhlasný Timbaland nebo Shellback, kteří stojí za mnoha hity pro Justina Timberlakea, Arianu Grande, Adele, Pink nebo Taylor Swift. Album po vydání zabodovalo na předních příčkách světových hitparád, a podle zasvěcených patří k tomu nejlepšímu, co Muse kdy natočili.

2. Praha bude první zastávkou jejich nadcházejícího světového turné

Muse odehrají v rámci nadcházejícího turné několik desítek koncertů po celém světě, ale právě naše hlavní město bude tím, kde celé turné odstartuje. Zájem fanoušků a médií se tak 26. 5. bude soustředit na Prahu, neb tam trojice úplně poprvé představí svůj nový koncertní program.

3. Britská kapela Muse vždy uchvátí ojedinělou audiovizuální show

Pokud někdo patří v rámci koncertní audiovizuální show k naprostým inovátorům, jsou to právě Muse. Jejich koncerty jsou fanoušky vnímány jako geniálně propracovaná díla, kde má každý nejmenší detail své místo. Lze tedy očekávat, že v rámci nadcházejícího turné kapela opět představí něco, co tu ještě nikdy nebylo…

4. V Praze kapela vystoupí na letišti v Letňanech

Muse posledním vyprodaným koncertem v O2 areně, kde velkou roli hrály i drony, dokázali, že mají v České republice obrovskou fanouškovskou základnu. Díky tomu, že tentokrát se koncert uskuteční na letišti v Letňanech pod širým nebem, a areál má opravdu dostatečně velkou kapacitu, půjde dozajista o opravdu velký kotel, na který naše hlavní město dlouho nezapomene.

5. Muse mají na svém kontě šest řadových alb a více než dvě desítky globálních hitů

Muse úspěšně fungují již více než dvacet let a za tu dobu nastřádali celou řadu hitů – Starlight, Madness, Psycho, Mercy, Uprising, Sunburn nebo Supermassive Black Hole. Tyhle songy prostě musíte slyšet naživo!

6. Frontman kapely Muse patří k nejlepším koncertním zpěvákům posledních dvou dekád

Mnoho kapel zní skvěle na nahrávkách ze studia, naživo je to pak vždy o dost horší. To ale není případ Muse. Živě často znění ještě líp než z CDčka, téměř dokonalý dojem umocňuje frontman Matt Bellamy, který je po právu považován za jednoho z nejlepších koncertních zpěváků současnosti.

7. Písně kapely Muse oslovují fanoušky napříč všemi generacemi

Muse se začali prosazovat již krátce po založení v roce 1994. Aktuálně patří k nejúspěšnějším evropským kapelám a zároveň nejpopulárnějším. Mnoho nynějších fanoušků jejich hudbu objevilo již v jejich začátcích, jejich komunita však nadále rapidně roste a stejně tak i zájem o jejich koncerty a alba.

8. Všechny dosavadní pražské koncerty Muse byly beznadějně vyprodány

Kdykoliv se Muse v minulosti představili v Praze, byly jejich koncerty vyprodané. Možná proto chce kapela tentokrát uspokojit všechny své fandy a svůj koncert uspořádá v areálu, kam se vejdou opravdu všichni.

9. Úspěšně fungují již neuvěřitelných pětadvacet let

Mnoho kapel dokáže bezproblémově fungovat jen několik let, jejich fungování zničí zbytečná rivalita, hádky o peníze, ponorka, atd. Muse však stále stojí pevně nohama na zemi, proto jim to na jevišti i mimo něj funguje již téměř pětadvacet let.

10. Není lepší zážitek než ten hudební, v případě Muse včetně dárku

Průzkumy posledních let ukazují, že lidé upřednostňují před koupí nového alba raději koncertní zážitek. Muse si toho jsou moc dobře vědomi, proto ke každé vstupence na jejich pražskou show přidávají zdarma i nové album Simulation Theory. Za jednu cenu tak získáte zážitek i něco na památku…

Tak co, máte už teď jasno?

 

MUSE - Simulation Theory World Tour 2019 [Teaser]