Hudba

Letošní hudební hvězdou Super Bowlu je Usher. Tady je všechno o jeho halftime show v Las Vegas

Už je to tu zas! Super Bowl se uskuteční letos 11. až 12. února v srdci Nevady. Kromě dlouho očekávaného zápasu NFL nás čeká halftime show s legendou R&B, Usherem! Veškeré informace najdete zde na blogu!

Super Bowl je opět tady a kromě samotné hry nás čeká další velká halftime show! Každý rok sleduje tuto show, kterou od roku 2023 oficiálně uvádí společnost Apple Music, přes sto milionů diváků. Zatímco loni předvedla to nejlepší Rihanna, pozvání pro letošní rok přijal Usher. Tady jsou všechny detaily:

Kdy: 12. února od 0:30 hodin
Halftime show: kolem 1:30 až 2:00 hodiny ráno
Kde: Las Vegas, Nevada – stadion Allegiant
Týmy: Kansas City Chiefs and San Francisco 49ers 
Kdo vystoupí: Usher
Státní hymna: Reba McEntire

Super Bowl Halftime Show 2024 s Usherem

R&B by bez něj nebylo takové jako dřív. Letos Usher vystoupí v 12minutové halftime show na Super Bowlu a podle slov 45letého hudebníka tak chce vzdát hold žánru, který ho tolik formoval. Usher zakončil svou velkolepou rezidenci s více než 100 koncerty v Las Vegas teprve v prosinci. Král R&B se nyní do „města hříchu“ vrátí na svůj největší koncert v kariéře.

Pro osminásobného držitele Grammy je toto vystoupení vrcholem jeho kariéry. „Je to životní pocta, že si konečně můžu odškrtnout vystoupení na Super Bowlu ze svého seznamu,“ řekl Usher, kterého v září oznámili jako účinkujícího v poločase.

Podle něj vystoupení trumfne vše, co od něj kdokoli předtím viděl. Tvůrčí produkční tým NFL se každoročně snaží překonat předchozí vystoupení a udělat je ještě epičtější, takže diváci nic jiného neočekávají. I Usher chce, aby bylo vše naprosto dokonalé. Zpěvák pro časopis Vogue uvedl, že v hudební branži vystupuje už 30 let a nezbývá mu nic jiného, než splnit svůj úkol a předvést nezapomenutelnou show.

„Lidé se půjdou podívat na fotbalový zápas, ale zároveň doufám, že odejdou s něčím, co je potěší, něco, co jim dá naději a přiměje je podívat se nejen na minulost, ale i na budoucnost, a to na budoucnost odlišnou od té, kterou vidíme v současnosti.“

Usher v rozhovoru pro časopis Vogue

Kolik hostů bude mít Usher na svém téměř 13minutovém poločasovém vystoupení, zatím nebylo rozhodnuto. Nicméně hudebník už během své kariéry absolvoval několik zajímavých spoluprací, ať už s Aliciou Keys, Jadakissem, Jay-Z, Justinem Bieberem, Davidem Guettou nebo Nicki Minaj. Seznam možných hostů je tedy obrovský. Vzhledem k tomu, že Usher má v portfoliu tolik hitů, bude zajímavé sledovat, které skladby se nakonec dostanou do setlistu halftime show.

Nové album Ushera „Coming Home“ vyjde 9. února 2024

Usher za svou kariéru vydal celkem osm alb, včetně alba „Confessions“ (2004), kterého se celosvětově prodalo více než 15 milionů kopií a které je nejprodávanějším R&B albem 21. století mezi mužskými umělci. Na tento rok připadá 20. výročí vydání tohoto alba. Usher toho tedy má v roce 2024 hodně co oslavovat.