Hudba

Preview

Iron Maiden opět míří do Prahy!

Pokud lze o nějaké kapele mluvit jako o legendě heavy metalu, tak rozhodně o britských Iron Maiden. Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Nicko McBrain, Janick Gers a samozřejmě i Bruce Dickinson spolu fungují již od roku 1975 a jak se zdá, prozatím nemají v plánu přibrzdit! Díky koronaviru museli sice posunout své koncertní plány, ale se svojí Bestií se vrátí do Prahy již v červnu 2021.

Koupit vstupenky

Legendární Iron Maiden opět míří do Prahy, v červnu 2021 zaduní v Edenu!

V rámci Legacy Of The Beast Tour, které bylo zahájeno v roce 2018, skupina navštívila přes čtyři desítky zemí po celém světě a její koncerty shlédlo více než dva miliony fanoušků. Například na legendárním festivalu Rock In Rio v Brazílii kapela hrála téměř pro 100 000 lidí. „Doposud jsme se měli na turné Legacy fantasticky a reakce na jevištní show a na všechny šílené rekvizity (včetně Eddieho!), které jsme představili, byly všude fenomenální. Celá skupina si užila spoustu zábavy, a jsme opravdu nadšeni, že se vracíme do Evropy, kde oslovíme ještě více našich fanoušků,“ dodává k dosavadnímu vývoji turné frontman Bruce Dickinson.

Začátky kapely

O kapele Iron Maiden lze napsat mnohé. Tvoří jeden z pilířů heavy metalu a byli či ještě stále jsou vzorem pro mnohé z jejich mladších hudebních kolegů. Pionýři metalu dali směr dnešní rockové a metalové hudbě již svým eponymním debutem Iron Maiden z roku 1980. Deska si na své konto připsala nejen velmi pochvalné kritiky, ale i první komerční úspěchy včetně 4. místa v britské prodejní hitparádě. To kapele otevřelo dveře do celé Evropy a další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Následovala alba Killers, The Number Of The Beast, Piece Of Mind, Powerslave a Somewhere In Time. Co deska, to komerční úspěch, zlatá a platinová ocenění a milióny prodaných hudebních nosičů. Iron Maiden si již tehdy podmanili nejen celou Evropu, ale jejich popularita se rozšířila do celého světa, přičemž jejich melodickým metalovým písním a úžasnému hlasu Bruce Dickinsona neodolala ani Amerika. Tam byly prodeje jich alb ještě lepší než v Evropě a jméno britské kapely bylo skloňováno ve všech pádech.

Iron Maiden - The Number Of The Beast (Official Video)

Kapela v současnosti

Popularita Iron Maiden vlastně nikdy nepohasla. Velká rána sice přišla v roce 1993, kdy se Bruce Dickinson rozhodl soustředit na svojí sólovou kariéru, leč zhruba po pěti letech pochopil, že nejlíp mu je právě v popředí jeho rodné kapely a vrátil se zpět. Posledním studiovým počinem Iron Maiden je album The Book Of Souls z roku 2015, které bylo opět skvěle přijato nejen fanoušky, ale i odbornou kritikou.

Aktuální turné Iron Maiden mapuje její více než čtyřicetiletou historii. Na koncertech v rámci Legacy Of The Beast Tour zazní nejenom osvědčené hity, ale i věci oblíbené u fanoušků. Kapela bude vybírat z celé své kariéry, takže pro každého něco – ať už jste věrný fanoušek Maiden nebo jen příležitostný koncertní návštěvník.U toho prostě nesmíte chybět ani vy!

Pražský koncert Iron Maiden se v Sinobo Areně uskuteční 15. června 2021.

Vstupenky v síti Ticketmaster a na www.ticketmaster.cz

@autor článku Dj.Jakko