Ostatní

Beyoncé a její velkolepé zahájení „Renaissance World Tour“ ve Stockholmu. Vše o tour a vstupenkách

Beyoncé zahájila své celosvětové turné "Renaissance World Tour". Před pár dny mohli tuto úžasnou show zažít fanoušci ve Švédsku. Veškeré informace o hlavních bodech turné najdete zde na blogu!

Sci-fi dekadence, roboti, nablýskané tanky, ohňostroje a diskokoule, kam až oko dohlédne. Legendární popová ikona Beyoncé zahájila ve Stockholmu světové turné Renaissance World Tour velkolepou show. A BeyHive, jak sami sebe nazývají její fanoušci, se sjeli z celého světa, aby si nenechali její zahajovací show ujít.

A senzační recenze se po Stockholmu jen hrnou. Podle The Guardian je koncert „obrovským krokem vpřed pro živou zábavu 21. století“. Zároveň tím odstartovala první vlastní turné od „The Formation World Tour“, které se uskutečnilo v roce 2016.

Dekadentní třpytivá show plná Disco & Diversity ✨

Na světovém turné Renaissance World Tour se objevují prvky „sci-fi disca, body positivity a ženské černošské hrdosti“. Poté, co se Beyoncé rozsvítila jako videosekvence na megaobrazovce, zazpívala na úvod čtyři své soulové balady, počínaje „Dangerously in Love 2“ a sklidila mimořádný potlesk. Ale poněkud nezvyklý tah nezačít své turné hitovkou.

Zaskočené publikum to s vděčností přijalo a dokonce i taková megahvězda, jakou je Beyoncé, bojovala se slzami – slzami radosti, protože její široký úsměv prozrazoval, jak šťastná je, že může konečně znovu vyrazit na světové turné..

Beyoncé na zahájení turné 2023 ve Stockholmu | Foto: © Andrew White
Beyoncé na zahájení turné 2023 ve Stockholmu | Foto: © Andrew White

Maximální zážitek z alba „Renaissance“

Fanoušci se mohou radovat! Beyoncé ve Stockholmu představila všech 16 písní ze svého posledního alba „Renaissance“. Je v nich cítit vliv popové hudby 90. let a plesové scény. Bylo to také vůbec poprvé, kdy zahrála písně z alba vydaného v roce 2022 – takže premiéra skrz naskrz!

Společně s tematikou alba, která se týká úniku z těžkých časů pomocí euforie, její tanečníci ukázali, o čem Ballroom je. Zpěvačka uzavřela show skladbou „Summer Renaissance“ a vznášejícím se diskokoněm.

Setlist „Renaissance World Tour“

Koncert byl čistě hudebním maratonem. Kromě songů z alba Renaissance zazněly i starší hity jako „Love On Top“, „Formation“, „Savage Remix“ nebo „Crazy In Love“. Celý setlist ze Stockholmu najdete tady:

Opening Act

Dangerously in Love 2

Flaws and All

1+1

I Care

Act 2 – Renaissance

I’m That Girl

Cozy

Alien Superstar

Lift Off

Act 3 – Motherboard

Cuff It

Energy

Break My Soul

Act 4 – Opulence

Formation

Diva

Run the World (Girls)

My Power

Black Parade

Savage (Remix)

Partition

Act 5 – Anointed

Church Girl

Get Me Bodied

Before I Let Go

Rather Die Young

Love on Top

Crazy in Love

Act 6 – Anointed II

Plastic Off the Sofa

Virgo’s Groove/Naughty Girl

Move

Heated

Thique

All Up in Your Mind

Drunk in Love

Act 7 – Mind Control

America Has a Problem

Pure/Honey

Summer Renaissance