Divadlo

Preview

The Greatest show – když se plní sny

Recenze unikátního hudebního projektu, který čerpá z filmové předlohy „The Greatest Showman“.

Vstupenky - Divadlo Hybernia

Přiznám se, nejsem typický muzikálový divák. Ale mám ráda sny, a snivce, snílky. A miluji neobyčejnost. Stejně jako jejímu kouzlu před skoro 200 lety podléhal  Phineas Taylor Barnum, průkopník cirkusových, na svou dobu leckdy dost bizarních show, producent, bavič, a tak trochu blázen a mistr snění, pro některé podvodník, obchodník s iluzí, marketingový guru.

Už když vás v divadelní kavárně ve foyer přivítá balkánské „dechno“ … se závanem Bregovičových melodií… víte, že tohle bude asi nadupaná jízda.

A je! A bude! Písně z filmu The Greatest Showman  proložené vyprávěním o životě P.T.Barnuma, přičemž jedno nerušilo druhé… přirozeně se to prolínalo… plynule doplněno vkusnými projekcemi. Ocitli jsme se v pitoreskním světě cirkusu, plného neobyčejných bytostí.  Barvy, tep, rytmus, oheň. Tanečníci, akrobati, muzikant a … pěvci – excelentní pěvci!

Píseň This Is Me v podání malé ženy s obrovským hlasem Andrey Holé – mě téměř vymrštila ze sedadla!  To je ta oslava neobyčejnosti, originality. To je ten hold hvězdám, které dřímou v každém z nás.  To je ta motivace k tomu si jít za svými sny.  To je ta jistota, že možné je všechno!  A tím nejúžasnějším motorem pro to vše je čistá radost.

A navíc, producent představení jde ještě blíž – chcete-li, může vám The Greatest Show splnit i ten váš sen. Stačí se ozvat, a vyslovit ten sen… a pak čekat na to prozření, že zázraky se dějí! A tentokrát nejde jen o plané reklamní řečičky.

Právě Barnumovo motto: Nejvznešenější umění je činit ostatní šťastnými – se prolínalo celým představením… ovšem nikoliv s patosem, ale s lehkostí… se stejnou lehkostí, s  jakou se vznášely akrobatky na šálách.

Byl to hezký sen… ale to štípnutí mě bolelo! Takže to bylo doopravdy?