Divadlo

Review

Drahoušku, toužím po tobě…

Francouzská konverzační komedie z repertoáru Divadla Radka Brzobohatého. Přečtěte si, jak se líbila naší reportérce.

Vstupenky - Divadlo Radka Brzobohatého

Komedie Marca Camolettiho – v původní verzi nazvaná Dva na kanapi, nezapře francouzský šarm i italské vášně – stejně jako její autor.  Advokát a zubařka – rozvádějící se dvojice, každý ve své půlce domu, na své půlce kanape, ve své půlce života, každý se svým novým partnerem. Střední věk a jeho vrtochy! Na jevišti se odehrává přehlídka bizarních situací milostného čtyřúhelníku, do kterého velmi významně zasahuje pátý úhel v podobě mazaného a naoko loajálního sluhy Victora v podání okouzlujícího Ernesto Čekana.

Místy lechtivá podívaná, pokleslá tak akorát na hranici dobrého vkusu – čili nikoli za ní. Přes ty příležitosti k výbuchům smíchu se přes to přenese možná i zapšklý intelektuál. A… i když se to nemá prozrazovat… je tam! Happyend.

A hlavně, ta radost a hravost! V běžném představení se Vám stane, že si tak dvakrát třikrát všimnete, jak se naschvál herci odbourají, jak na sebe ušijí tu a tam nějakou tu boudičku. Jenže tady herci nejen že skvěle hráli, ale oni si tak krásně hráli! A to, jak se vyváděli z míry, jak dostávali jeden druhého, jak si přidávali vtípky… to bylo tak občerstvující to sledovat.  Dělo se to každou chvíli.  A to propůjčovalo tomu večeru tu peprnou jedinečnost. A já se tetelila radostí, že mohu být u toho!

Ale zážitek nebyl jen o prostém sledování představení. I prostory mimo divadelní sál stojí v Divadle Radka Brzobohatého za to. Prostor kavárno-vinárny  zvané Drbárna ve vestibulu divadla je velkorysý, barmani velmi příjemní, vtipní a pohlední,  víno velmi pitelné. Rozhodně se vyplatí přijít na představení s předstihem,  dát něco dobrého, a podrbat.

Dovedu si tenhle kus představit jako výbornou variantu rozjezdu pro dámskou jízdu. Ostatně takových příležitostí nabízí program Divadla Radka Brzobohatého více.