Festivaly

Review

Na Comic-Con Prague 2021 dorazí další hvězdy

Druhý ročník Comic-Con Prague proběhne v termínu 12. do 14. února 2021 v pražském O₂ universu. Celosvětově oblíbený festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánru sci-fi, fantasy a hororu. Z herců účast již potvrdili Christopher Lambert, Julian Glover, z komiksových tvůrců pak Jason Aaron.

Vstupenky

Celosvětově oblíbený festival

Comic-Con Prague vychází z osvědčeného zahraničního konceptu, jež je vysoce oblíben po celém světě a má za sebou dlouhou historii. První se konal již v roce 1970 v USA. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program čítající nejen setkání s filmovými herci a dalšími umělci a besedy s nimi, ale i promítání, workshopy, soutěže, výstavy a také cosplay, hraní videoher či deskových her. „Na druhý ročník se moc těšíme, přípravy jsme zahájili bezprostředně po skončení prvního ročníku. Již nyní máme potvrzenou účast řady hollywoodských hvězd a s dalšími jednáme. Prozradit mohu například návštěvu herce Christophera Lamberta, kterého fanoušci znají především díky rolím Connora MacLeoda ve filmové sérii Highlander a lorda Rydena ve filmu Mortal Kombat. Dále přivezeme herce Juliana Glovera, kterého proslavily role ve Star Wars: Impérium útočí, ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava nebo v seriálu Hra o trůny,“ prozrazuje Václav Pravda, programový ředitel festivalu. Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí Jason Aaron, který proslul spoluprací s DC a Marvelem. V současné době se u Marvelu věnuje restartu komiksové série Star Wars. Hvězdné hosty a doprovodný program budou organizátoři oznamovat postupně. Tentokrát by si návštěvníci určitě neměli nechat ujít prohlídku výstavy s tématikou Star Trek.

Úspěšný první ročník

Záštitu nad Comic-Con Prague 2021 opět převzal Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy, který o akci říká: „Loňský ročník Comic- Conu byl parádní, vzpomínám na můj převlek rytíře Jedi z Hvězdných válek. Jsem rád, že můžeme podpořit i druhý ročník této akce. Věřím, že se akce i tentokrát vydaří a všichni si odnesou nezapomenutelné zážitky. Comic-Con is coming.“

Na první ročník Comic-Conu Prague dorazilo neuvěřitelných 23 tisíc fanoušků, což předčilo všechna naše očekávání. Jsme připravení kapacitu ještě navýšit, současně ale myslíme i na možný vývoj pandemie u nás. Proto pracujeme i s náhradním termínem, na který bychom v případě nutnosti akci přesunuli. Každopádně nechceme zarmoutit fanoušky a připravit je o druhý ročník této jedinečné akce,“ uzavírá Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá.

 

Comic-Con Prague 2020 Official Aftermovie | Comic-Con Prague 2020 Oficiální video souhrn